AK Parti Siirt Milletvekili Demirkıran Açıklaması

AK Parti Siirt Milletvekili ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Afif Demirkıran, yeni teşvik sistemiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin ayağa kalkacağını bildirdi.

Demirkıran, yaptığı yazılı açıklamada, yeni teşvik sisteminin, bölgesel gelişmişlik farklarını gidermeyi amaçladığını belirtti.

Yeni sistemin, bölgenin kalkınmasına olumlu etki sağlayacağını kaydeden Demirkıran, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Siirt'in de içinde bulunduğu 6. bölge illerinde, asgari sabit yatırım tutarının üzerinde gerçekleştirilecek yatırımlar, sektör ayrımı olmadan bölgesel desteklerden yararlanacak. Bu çerçevede, söz konusu bölgede yatırım yapmak isteyen yatırımcılar, tüm destek unsurlarından azami miktarda yararlanacak. İlimiz ve bölgemizde yapılacak yatırımlar ile sağlanan istihdam kapsamında ödenmesi gereken sigorta primi, işveren hissesinin asgari ücrete tekabül eden tutarı 10 yıl, yatırımların Organize Sanayi Bölgelerinde yapılması halinde ise 12 yıl süreyle devlet tarafından karşılanacak.''

Demirkıran, yeni teşvik sistemiyle bölgeye daha fazla yatırımcı çekilmesi ve iş adamlarının yatırım yapmaları hususunu çok önemsediklerini bildirdi .