Yunanistan Başbakanı Papadimos Güney Kıbrıs'ta

Yunanistan Başbakanı Lukas Papadimos, Güney Kıbrıs'a geldi.

Kıbrıs Rum Devlet Televizyonu'nun canlı yayından aktardığı habere göre Papadimos'a, Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Dimas, EgemEnlik Bakanı Pandelis Kapsis ve diğer yetkililer eşlik ediyor.

Papadimos, eski Larnaka Havalimanı'ndaki VIP salonunda yaptığı açıklamada, ziyaretinin hem Yunanistan, hem de temmuz ayında AB Dönem Başkanlığı'nı devralacak Güney Kıbrıs için kritik bir zamanda gerçekleştiğini söyledi.

Papadimos, şunları söyledi: "Başkan Hristofyas ve diğer muhataplarla birlikte Kıbrıs sorununun çözümü, ekonomik krizin etkilerinin göğüslenmesi ve enerji alanındaki işbirliğinin güçlendirilmesi hedefiyle en iyi koordinasyonu oluşturmaya yönelik özlü ve faydalı bir fikir alışverişi öngörüyorum. Şunu teyit etmek isterim ki Yunanistan, önümüzdeki kritik dönemde Kıbrıs'ın istikrarlı yardımcısı ve destekçisi olacaktır." Papadimos, 15.15'te Rum Başkanlık Köşkü'nde resmi törenle karşılanacak. Köşk avlusundaki Makarios heykeline çelenk koyduktan sonra, 15.35'te Başkan Dimitris Hristofyas'la baş başa görüşecek, ardından da heyetlerarası görüşme gerçekleştirilecek. Papadimos ve Hristofyas, 17.00 sıralarında Başkanlık Köşkü'nde ortak basın açıklaması yapacak.

Yunanistan Başbakanı daha sonra DİSİ, AKEL, DİKO ve EDEK başkanlarıyla Hilton Otel'de görüşecek, gece de Hristofyas'ın Başkanlık Köşkü'nde onuruna vereceği yemeğe katılacak .