Tanık: 'Çok İyi İşler Yaptık, Daha İyisini Yapacağız' - Ankara

Çankaya Belediye Başkanı Başkan Bülent Tanık, "Çok iyi işler yaptık, daha iyisini yapacağız" dedi.

Tanık: 'Çok İyi İşler Yaptık, Daha İyisini Yapacağız' - Ankara
Başkan Tanık, göreve geldiği 3 yılın değerlendirmesini yaptı. Lozan Parkı'nda basın toplantısı düzenleyen Tanık, geçen üç yıl içinde gerçekleştirilen projeleri anlattı. Yoğun bir katılım olduğu toplantı sinevizyon gösterisiyle başladı.

1 Nisan 2009'da mazbatayı almasının üzerinden üç yıllık bir süre geçtiğini hatırlatan Tanık, o tarihten bugüne yapılan hizmetleri bir özet kitapçık haline getirdiklerini söyledi.

Tanık, "Kitapçığa şöyle bir göz gezdirdiğimde eksiklerimizi ve henüz yapamadıklarımızı dagörüyorum. İçim biraz burkuluyor ama bu üç yıl içinde hayli önemli işleri hayata geçirdiğimizi de görerek gelecek iki yıl için çok daha fazla umutlanıyorum" dedi.

Göreve geldikleri ilk dönem Kızılay kent merkezini öncelikli hizmet alanlarından biri olarak saptadıklarını söyleyen Tanık, "Gündüz neredeyse bütün Ankaralıların uğradığı ve hizmet aldığı bir bölge olan Kızılay, yıllardır bir çöküntü bölgesine dönüşüyordu. Buna müdahale etmek, bütün Ankara'ya hizmet etmek demekti. Kızılay'ın daralan ekonomik ve ticari hayatına canlılık kazandırmak, bütün Ankara'nın ekonomik hayatı açısından ciddi bir destek olacaktı" diye konuştu.

Kızılay bölgesinin yayalaştırılması ve mekan kalitesinin yükseltilmesi için Konur, Karanfil, Yüksel ve Sakarya caddelerinden başlamak üzere Tunalı Hilmi Caddesi'ne uzanan bölgede çalışmalar yürüttüklerini anımsatan Tanık, yakın zaman içinde Olgunlar Sokak'ın sanat sokağı haline getirilmesi ve Çankaya Belediyesi'nin Sakarya Caddesi'ne taşınmasıyla bölgenin kalitesinin ve canlılığının çok daha artacağını söyledi.

Tüm Ankaralının ve Ankara'ya gelen herkesin kullandığı Kızılay ve çevresindeki sağlıklaştırmave iyileştirme çalışmalarının Ankara'ya ve tüm vatandaşlara hizmet anlamına geldiğini söyleyen Tanık, Ankara için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Çankaya Belediyesi'nin doğrudan yaptıklarının yanı sıra izlediği doğru politikalarla yapılmasına vesile olduğu işlerin de Kızılay'ın çehresi açısından kritik bir değere sahip olduğunu vurgulayan Tanık, "33 yıldır bir şantiye halinde duran Kızılay binasının yeniden işler ve aydınlık hale gelmesinde ve eski Gima olarak bilinen Emek İşhanı'nın yakın dönemde yeniden işlerlik kazanacak olmasında Çankaya Belediyesi'nin bu binalara ilişkin izlediği politikaların çok önemli bir rolü olmuştur. Kızılay, ÇankayaBelediyesi sayesinde yeniden hayat bulmaktadır" dedi.

KIR-KENT KARDEŞLİĞİ AVRUPA'YA VE DÜNYAYA ÖRNEK BİR PROJEDİR
Çankaya ilçesinin 41 bin hektarlık bir alanı kapsadığını ve bunun 20 bin hektarlık bölümünün yapılaşmaya açılmamış kırsal bölgelerden oluştuğunu belirten Tanık, Çankaya Belediyesi'nin kırsal niteliğini koruyan 10 köylük bölgede uygulamaya soktuğu kentsel tarımın ve istihdamın geliştirilmesi ile kentin ucuz ve sağlıklı beslenmesi amacını taşıyan Kır-Kent Kardeşliği projesinin Avrupa'ya ve dünyaya örnek olabilecek nitelikte önemli bir proje olduğu görüşünü dile getirdi. Tanık, özellikle kriz koşullarındakentin gıda güvenliği açısından yakın bölgesinden beslenme olanaklarına sahip olabilmesinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, kır-kent kardeşliği projesinin bu yıl içinde çok daha üretken bir nitelik kazanacağını ve Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED) ve semt pazarları üzerinden bu ürünlerin kentlilere ulaştırılmasının sağlanacağını söyledi.

Seçim vaatleri arasında çocuklara yönelik olarak oyun sokakları oluşturmak ve Bin Çocuk Korosu kurmak gibi iki önemli vaat bulunduğunu ifade eden Tanık, "Geçtiğimiz üç yıl içerisinde bu sözleri yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi

Üç yıl içinde Çankaya'ya yapımı bitip de hizmete açılmayı bekleyenlerle birlikte 11 oyun sokağı kazandırdıkları bilgisini veren Tanık, amaçlarının oyun sokakları sayısını bu yıl 50'ye çıkarmak olduğunu belirtti.

Tanık, " Bin Çocuk Koromuz da önümüzdeki 23 Nisan'da 1600 çocuğun ağzından muhteşem bir konser verecek" dedi.

Tanık biri sporcu gençlere diğerleri de üniversiteli gençlere yönelik olmak üzere üç gençlik merkezini hizmete açtıklarına da dikkat çekti.

BÜYÜK BİR YEŞİL ATILIMI YAPIYORUZ
Çankaya Belediyesi'nin geçen üç yıl içinde 38 yeni park yaptığını anımsatan Tanık, önümüzdeki yıl içinde Çankaya'ya 48 yeni park daha kazandıracağız. 70 bin metrekarelik Çansera Kent Bahçesi'ni bu yaz hizmete açacağız ve Eylül ayında burada dev bir rock konseri düzenleyeceğiz. Lozanpark'ta bulunan hizmet birimlerimizi de Kızılay'daki yeni hizmet binamıza taşıdıktan sonra Lozanpark ve Ahlatlıbel'e eşdeğer bir rekreasyon alanı haline gelecek. Tüm bunarın yanı sıra Bademlidere'deki 700 bin m2'lik alana daAnkara'nın en büyük yeşil alanlarından birini yapacağız" dedi.

KADIN DOSTU HİZMETLER SÜRECEK
Çankaya Belediyesi'nin kadın dostu hizmetleri hakkında da bilgi veren Tanık gerek istihdam alanında gerekse kent mekanlarının düzenlenmesi ve ışıklandırılması alanında kadınların kent yaşamına ve sosyal yaşama katılımını artırmayı gözettiklerini vurgularken gelecek yıl içinde 5 yeni gündüz bakımevi yapacakları müjdesini de verdi. Tanık, "Ayrancı'da 100 Yaş Kulübü adı altında yaşlılara yönelik bir hizmet binasının hazırlıklarını da tamamlamak üzereyiz" dedi.

1989 yılında CHP'nin yerel seçimlerde yüzde 54 olan oyunun 2004'e kadar yüzde 35 düzeyine indikten sonra 2004'de bir sıçrama yaparak yeniden yüzde 50'ye ulaştığını ve 2009'da ise bu oyların yüzde 59.8'e yükseldiğini anımsatan Tanık, referandum ve genel seçimlerde kullanılan oyların analizleri yapıldığında CHP'ye yönelik oyların bir iki puan daha arttığının görüldüğünü iki yıl sonra yapılacak seçimlerde ise bu oyların yüzde 65 çıtasını aşacağına inandığını söyledi.

Önümüzdeki süreçte daha çok çalışaraktüm bölgelere hizmet götüreceklerini ve Çankaya Belediyesi dışındaki kurumlar ve altyapı kuruluşlarının yetki ve sorumluluğunda kalan hizmetlerin de görülmesini sağlayacaklarını söyleyen Tanık, bu kuruluşların eksiklerini de hızla kapatmaya çalışacaklarını ifade etti.

Çankaya Belediyesi yönetiminin eleştirilere açık, denetlenebilir ve hesap verebilir bir niteliğe sahip olduğunu söyleyen Tanık, "Eleştirilerden öğrenmenin bir erdem olduğunu düşünüyoruz. Eleştiriyi bizim yapmaktan imtina ettiğimiz işleri bize yaptırtabilmek için kötü bir silah olarak kullanmak isteyenler dışındaki her eleştiri sahibi eleştirisinin bizde yarattığı olumlu etkiyi rahatlıkla gözlemlemiştir ve gözlemleyecektir" diyerek sözlerini tamamladı .