Latin Amerika, Mersinli İşadamlarını Yatırıma Bekliyor
Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Mehmet İlhan, Latin Amerika ülkesi Arjantin ve Paraguay’ın Mersinli işadamlarını yatırıma beklediğini belirtti.

Arjantin ile Paraguay’da yatırım ilişkilerine yönelik görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade eden İlhan, “İşadamlarımız resmi görüşmelerin yanında iş bağlantıları kurdu. Arjantin Dışişleri Bakanlığı ve Paraguay T.C Ciudad del Este Fahri Konsolosluğu ile yapılan görüşmelerde iki ülke arasında gerçekleştirilebilecek ticaret ve yatırım faaliyetleri ele alındı” diye konuştu.
Ticaret heyetinin yaş sebze ve meyve, gıda, bakliyat ve lojistik gibi sektör temsilcileriyle fikir alış verişi yaptığını vurgulayan İlhan şöyle devam etti: “Heyet olarak Arjantinli şirketleri ve fabrikalarını ziyaret ederek bilgi aldık. Türk işadamlarını makamında ağırlayan Arjantin Büyükelçisi, böyle bir organizasyonun içinde Arjantin’in de olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek bize gezinin en iyi şekilde geçmesi için gerekli özenin gösterileceği sözünü verdi.”Arjantin’den sonra geçtikleri Paraguay’da Türkiye Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Mohamad Said Mannah ve Paraguay bürokrasisinden önemli isimlerin kendilerini hava alanında karşıladığının anlatan İlhan, Mannah’ın Paraguay’ın kapılarının Türk iş adamlarına daima açık olduğunu söylediğini ifade etti.
Bölgenin üretim, ithalat ve ihracat için çok uygun olduğunu ifade eden Mannah’ın sadece ekonomik değil kültürel ve eğitim alanında da işbirliğinin devam etmesi çağrısı yaptığını vurgulayan İlhan şunları kaydetti: “TUSKON’un düzenlemiş olduğu Dünya Ticaret Zirvesine katılan Paraguaylı işadamlarıyla bir araya gelerek iş görüşmeleri gerçekleştirerek ortak yatırım imkanlarını ele aldık.”Üç ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda ilişkilerinin artmasına öncülük edecek nitelikte bir gezi gerçekleştirildiğini ifade eden İlhan, “Burada gördüğümüz ilgi ve samimiyet bizleri daha da umutlandırdı. Türkiye’nin imajının her geçen gün daha da yükseldiğini görüyoruz. Türkiye’de her alanda gerçekleşen gelişmeler, yurt dışından dikkatle izleniyor” dedi.
Türkiye’nin artık dünyanın birçok yerinde ekonomisiyle ve ilerleyişiyle örnek alınan bir ülke konumuna geldiğini belirten İlhan şöyle devam etti: “Biz de yurt dışında iken bunu daha net bir şekilde görme imkanı bulduk. Yatırım ve pazar imkanlarının artması, taleplerin karşılık bulması ve en önemlisi güvenli ve istikrarlı bir ortamın oluşması, bunun en önemli sebepleri.”
