Kılıçdaroğlu: Neymiş? 28 Şubat'tan İntikam Alınacakmış. Pes Yani

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hükümetin kademeli eğitimle 28 Şubat’ın intikamını almak istediğini ama başaramadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu: Neymiş? 28 Şubat'tan İntikam Alınacakmış. Pes Yani
Hükümetin, intikam yerine 28 Şubatçıları ödüllendirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Neymiş? 28 Şubat'tan intikam alınacakmış. Pes yani... Ya, 28 Şubat'tan intikam alacaksan niye adamın altına zırhlı araba aldın sen? Neymiş, intikam alıyormuş. İntikam değil, ödüllendirdin sen 28 Şubat'çıları'' dedi.

Mövenpick Otel'de düzenlenen Bab-ı Ali Toplantıları'nın konuğu olan Kılıçdaroğlu, toplantıda CHP'nin 2023 vizyonunu anlattı. Toplantıya Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, milletvekilleri, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, iş adamlarının düşüncelerini özgürce söylemesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, ''Bugün bir işadamı iktidarı eleştirmekten korkuyorsa, siz o ülkede demokrasi var diyemezsiniz. İşadamı özgürce görüşlerini söyleyecek, siyaset adamı da dinleyecek. Tüsiad 4+4+4 sistemi hakkında bir açıklama yaptı. Başta Başbakan, koro halinde saldırdılar, 'vay efendim nasıl söylersin.' Bir demokraside böyle bir şey olur mu? Hastalık bu. 2023'lere giden Türkiye'de biz demokrasinin kalitesini artırmak zorundayız. Kaliteli bir demokrasi yok bugün, sözde bir demokrasi var.'' şeklinde konuştu.

Kademeli eğitimi de eleştiren Kılıçdaroğlu, 5 yaşındaki bir çocuğun kalem bile tutamadığını, parmak kasları güçlensin diye öğretmenlerin anaokulunda makas tutturduklarını, bu sistemi hiç bir akademisyenin desteklemediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, ''Neymiş? 28 Şubat'tan intikam alınacakmış. Pes yani... Ya, 28 Şubat'tan intikam alacaksan niye adamın altına zırhlı araba aldın sen? Neymiş, intikam alıyormuş. İntikam değil, ödüllendirdin sen 28 Şubat'çıları.'' diye konuştu.

Hukuk fakültelerinin de yapısını değiştireceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''4 yılda hakim olmaz arkadaşlar. Eğitim 6-7 yıl olmalı. Öğrenci en az bir yabancı dil öğrenmeli. Bu hukuk fakülteleri sağlıklı hakim, savcı yetiştiremez.'' ifadelerini kullandı.Kılıçdaroğlu, toplantı moderatörünün sorusu üzerine de, ''Suriye'deki iki esir gazetecinin serbest bırakılması için Suriye maslahatgüzarıyla iki ayrı görüşme yaptık. Serbest bırakılmaları çağrımız oldu. Bir çalışma yapıp bize döneceklerini söylediler, yanıt bekliyoruz.'' şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından, toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.