KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'dan Açıklama

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, ''Karabük'ün demir ve çelik sektöründe ne kadar önemli olduğunu göstermiş olduk'' dedi.

Prof. Dr. Uysal, Karabük Demir ve Çelik Fabrikası'nın temelinin atılması ve Karabük'ün kuruluşunun 75. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ''IISS'12 Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu''na ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, alanla ilgili yurt içinden ve dışından çok önemli uzman ve akademisyenlerin sempozyumda çok değerli görüşlerini, önerilerini ve istatistikleri ortaya koyduklarını söyledi.

4 gün süren sempozyumda demir ve çelik alanında birçok önerinin gündeme geldiğini anlatan Uysal, şunları kaydetti:

''İlimizin kuruluşunun 75. yılı dolayısı ile üniversitemizde yapılan sempozyuma birçok ülkeden katılım oldu. Ülkemizden demir ve çelik sektörünün içinde olan insanlar buraya gelerek konuşmalar yaptı. Karabük'ün demir ve çelik sektöründe ne kadar önemli olduğunu göstermiş olduk. Ben bu işe ön ayak olan başta Karabük valimize, KARDEMİR yönetimine, belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. KARDEMİR ve Karabük Üniversitesi iş birliği güçlenerek devam edecektir.' '