Başkanın İnternet Şifreleri Çalınınca Belediye Hoparlöründen Uyarı Yapıldı

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz'ın Facebook, Hotmail ve MSN hesapları çalınınca, belediye hoparlöründen hacker (bilgisayar korsanı) anonsu yapıldı.

Anonsta Yılmaz'ın internet şifrelerinin çalındığını belirtilerek, onun adına kendilerinden para veya kredi kartı şifresi isteyenlere kesinlikle itibar edilmemesi istendi.

Durum, Başkan Yılmaz'ın bazı dost ve arkadaşlarının, onun adına para ve kredi kartı numarası istendiğini kendisine bildirmesi üzerine ortaya çıktı. Yılmaz, hesaplarının hacklendiğini, bunlardan gelen mesajların gerçeği yansıtmadığını açıkladı ve vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulundu.Dursenbey Belediyesi'nden alınan bilgiye göre Yılmaz'ın şifrelerini ele geçiren bilgisayar korsanları, arkadaş listesindeki kişilere kendilerini Mehmet Ruhi Yılmaz olarak tanıtıyor. Daha Sonra karşısındaki kişinin cep telefonu numarasını istiyor. Son olarak da, "Sizden bir ricam olacak. Bir mesaj yollayacağım, 'Evet' yaz yolla, tamam mı?" şeklinde bir mesaj gönderiyor. Bilgisayar korsanının dediklerini yapanlara, Turkcell 6662 numaradan gelen mesajda, "Hattınızı Turkcell mobil ödeme servisine açmak ve zong üzerinden 40 TL karşılıgında fb mobile payments satın almak için bu mesaja evet yazarak cevaplayın." diyor. Cevaplandığı anda ise faturaya 40 liralık alışveriş tutarı yansıtılıyor.

Yaşananlar karşısında üzüntü duyduğunu belirten Başkan Mehmet Ruhi Yılmaz, avukatları aracılığıyla olayı emniyet ve savcılığa bildirdiğini ifade etti.

Yılmaz, "Bazı arkadaş ve dostlarımın beni araması üzerine bu olaydan haberdar oldum. Konuyu derhal emniyetteki arkadaşlara bildirdim. İlgili şirket merkezine de konuyu bildirdim. Şirketin merkezi ABD'de olduğu için anında yapılacak bir şey olmadığını söylediler. Bu nedenle kötü niyetli insanların dostlarıma zarar vermemesi için gerekli tüm tedbirleri aldık. Ayrıca arkadaşlarımız, belediye hoparlöründen de sık sık vatandaşlarımızın dikkatli olmaları için anons yapıyor." diye konuştu.