Avrupa Konseyi Uzmanları, Kültürünü Yerinde İncelemek İçin İzmir'e Geldi

Avrupa Konseyi’nin “Ulusal Kültür Politikalarının Gözden Geçirilmesi Programı” kapsamında İzmir’e gelen uzman heyet, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde yapılan toplantıda bilgilendirildi.

Avrupa Konseyi Uzmanları, Kültürünü Yerinde İncelemek İçin İzmir'e Geldi
Avrupa Konseyi Kültür Yönlendirme Komitesi Genel Direktörü Robert Palmer, Avrupa Konseyi’nden Kathrin Merkle ile uzmanlar Christopher Gordon, Christine Merkel, Bissera Zankova ve Nina Obuljen’in yer aldığı heyete, Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Dairesi Başkanı Onur Gözet ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Şube Müdürü Osman Şahin eşlik etti, İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu da katıldı.

Avrupa Konseyi uzmanlar heyeti kültür toplantısının açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, “İzmir çok sayıda kültürün, çok sayıda kitlenin ve üç büyük dinin mensuplarının birarada yaşadığı bir kent. Bu özellikler bize çok büyük avantajlar sağlıyor. Çok geniş kültürel bir alanımız var. Yemekten spora, konuşmadan anlayışa, dinden mezheplere her konuda çok büyük bir kültür havuzunun içindeyiz. Çok kültürlü bir kentte yaşamanın bu faaliyetlerle ilgili büyük bir kolaylığı var ama zorluğu da var. O kadar çok işimiz var ki. O kadar çok öne çıkarmak istediğimiz şeyler var ki. Bu gerçekten büyük bir zaman ve emek gerektiriyor. Kentin yerel yönetimi olarak, bu zorluğun bilinciyle çalışıyoruz.” dedi.

Avrupa Konseyi Kültür Yönlendirme Komitesi Genel Direktörü Robert Palmer da yaptığı konuşmada, sıcak karşılama için teşekkür ederek, “Başkan Vekilimiz, İzmir hakkında saatlerce konuşabileceğini söyledi.

Bizler de İzmir gibi bir şehirde günlerce kalmak isteyebileceğimizi biliyoruz ama kısıtlı zamanımız var.” diyerek İzmir izlenimlerini dile getirdi. Konuşmaların ardından İzmir’deki çeşitli kurumlar, kültürle ilgili yaptıkları çalışmaları sunumlar eşliğinde misafir heyete anlattı .