Avrupa Konseyi Heyeti Trabzon'da İncelemelerde Bulundu

Avrupa Konseyi (AK) Ulusal Kültür Politikalarının Gözden Geçirilmesi Programı kapsamında Trabzon'a geldi.

Avrupa Konseyi Kültür Yönlendirme Komitesi (CDCULT) Genel Direktörü Robert Palmer ve Bağımsız Uzmanlar Heyeti Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın başkanlığında üniversite ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.Toplantı öncesinde bir açıklama yapan Vali Kızılcık, kültürel anlamda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verileceğini kaydetti.

4 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan kentin kültürel gelişimine ilişkin bilgi verileceğini belirten Vali Kızılcık, “Avrupa Konseyi Heyeti ülkemizdeki kültürel değerlerin korunması hakkında kaydedilen aşamayı bizlerle birlikte görmek için şehrimize geldi. Biz de kendilerine ‘Trabzonumuza hoş geldiniz’ diyoruz. Gerçekleştirilen çalışmaları kendileri ile paylaşacağız. Bu konuda başta Valiliğimiz olmak üzere belediyemiz, üniversitemiz ve sivil toplum kuruluşları ile diğer ilgili kurumlarımızın yapmış olduğu çalışmaları kendileri ile paylaşacağız.” dedi.

CDCULT Genel Direktörü Palmer ise Trabzon’da sıcak bir şekilde karşılandıklarını ifade ederek, “Sayın Valimize ve diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yapılan çalışmalar hakkında bize bilgi verecek arkadaşlara da şimdiden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Toplantı öncesinde Vali Kızılcık tarafından misafirlere Cephanelik Restorant'ta bir yemek verildi.