Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül halk oylaması ve onun öncesinde ittifak halinde AK Parti Hükümeti'ne muhalefet edenlerin, hakaret edenlerin, yalan söylemekle itham edenlerin bugün bütün söylediklerini yuttuğunu ve mahcup bir edayla mahkeme kapısında sıraya girdiğini belirtti.

Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı
Başbakan Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkana Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 Eylül davasına ilişkin söylediği sözleri hatırlatarak, "O gün ne dediler, bugün ne diyorlar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aynen şu ifadeleri kullanıyor, 'Geçici 15. maddenin kaldırılmasıyla Kenan Evren ve arkadaşları yargılanamaz. Başbakan halka doğruları söylemiyor. Kendi liderleri kendi tabanını kandırıyor. Hesap sorabilirler mi? Hayır' diyor ve bir televizyonprogramında bunları çok açık, net söylüyor" şeklinde konuştu

12 Eylül halk oylaması öncesi Kılıçdaroğlu'nun söylediklerinin ve yaptıklarının tutarlı olmadığına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti: "12 Eylül davasına müdahil olmak üzere sıraya girmiş durumda. Akşam farklı, sabah farklı. Bunlar bu. Peki Sayın Devlet Bahçeli ne söylüyor? Diyor ki, '12 Eylül'ü yargılayamazlar. Bu bir kandırmaca. Unutulmamalıdır ki, 12 Eylül 1980'de hukukun boğazına yağlı urgan geçiren vicdansızlarla, 12 Eylül 2010 tarihinde adaletin terazisini kıran bozguncu zihniyetin aynı alanda kümelendiklerini ve benzer hedefler taşıdıklarını bir gün herkes görecek ve mutlaka idrak edecektir' diyor. Bunları söyleyen Sayın Bahçelive partisi MHP şu anda 12 Eylül davasına müdahil olmak için o da sırada. Başkalarına idrak çağrısı yapıyorlardı, belli ki kendileri idrak etmişler, günaydın." BDP'nin boykot bildirilerinde, 'AK Parti'nin 12 Eylül'le hesaplaşacağı söylemi, yalanların en büyüğüdür' dediğini hatırlatan Erdoğan, "BDP bunu söyledi.

Kimin yalan söylediğini de bugün artık milletimin ve BDP seçmeninin taktirlerine havale ediyorum. İşte gün, bugün" şeklinde konuştu.

"HÜKÜMETİMİZİ YALAN SÖYLEMEKLE İTHAM EDENLER BUGÜN SÖYLEDİKLERİNİ YUTTU"

Başbakan Erdoğan, 12 Eylül halk oylaması ve onun öncesinde ittifak halinde AK Parti Hükümeti'ne muhalefet edenlerin, hakaret edenlerin, yalan söylemekle itham edenlerin bugün bütün söylediklerini yuttuğunu ve mahcup bir edayla mahkeme kapısında sıraya girdiğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, "Şu anda salon dolu ve şöyle bir bini aşkın kişi de mahkemenin önünde orada bu süreci izliyor. Bugün sadece bize değil, millete karşı da kendi tabanlarına karşı da mahcuplar. Bakın bugün bir kez daha anlaşılmıştır ki,AK Parti'nin yolu milletin yoludur. AK Parti millete rağmen değil, milletle birlikte, milletle el ele, kol kola, omuz omuza yürüyen bir partidir. Millet bizim için 75 milyondur. Bugün burada bunu bir kez daha ve altını çizerek ifade ediyorum. AK Parti Hükümeti, 75 milyonun hükümetidir. Biz 75 milyon arasında, ülkenin fertleri arasında bir ayrıma asla müsaade, müsamaha göstermeyeceğiz, etmeyeceğiz. Böyle bir ayrımın yapılmasına da katiyen müsaade etmeyiz. Bu topraklar üzerinde yaşayan her etnik kökenden, herinançtan, her mezhepten insan bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır" dedi.

Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin sürekli olarak kaybetmenin verdiği hırçınlıkla aklıselimi öteleyerek, sağduyuyu saf dışı bırakarak, gerçekten son derece tehlikeli, son derece sorumsuz tavırlar içine girdiğini ve bunun en sonuncusunun Milli Eğitim'le ilgili yasa sürecinde yaşandığını belirtti