Nevşehir'de Yapılan Kulüplerarası Halk Oyunları Yarışması

Nevşehir'de, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun Kulüplerarası Halk Oyunları Yarışması'nda, Sivas 4 Eylül Belediyespor ile Yüceyurtspor halk oyunları ekibi, aldıkları 4 birincilik, 2 ikincilikle kente döndü.

Sivas Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 10 il 28 kulüp ve 41 halk oyunları ekibinin katıldığı yarışmada, Sivas 4 Eylül Belediyespor 2 birincilik, 2 ikincilik elde ederken Yüceyurtspor da 2 birincilik almayı başardı.

Sivas Belediyesi Halk Oyunları Sorumlusu Özcan Keskin, Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde düzenlenen yarışmada, Sivas 4 Eylül Belediyespor Kulübü halk oyunları ekibinin, otantik dalda minikler ve büyüklerde birincilik alırken stilize dalda ise yıldızlar ve büyüklerde 2 ikincilik elde ettiğini, Sivas Yüceyurt Halk Oyunları Kulübü'nün de otantik dalda yıldızlarda birincilik ve gençlerde birincilik aldığını, Sivas'a 6 kupa ile döndüklerini ifade etti.

Bu sonuçlara göre Sivas'ı Türkiye finallerinde temsil edecek olan 4 Eylül Belediyespor Kulübü ve Yüceyurtspor Kulübü'nün şehir adına büyük bir başarıya imza attıklarını belirten Keskin, şunları kaydetti:

''Sivas Belediyesi'nin 4 Eylül ve Yüceyurtspor Kulübü'ne yapmış olduğu desteklerin kulüplere güç verdiğini, Sayın Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp'ün kültürel faaliyetlere vermiş olduğu destekleri bir daha ortaya koymuştur. Ayrıca ekiplerimizin başında eğitmenlik yapan tüm arkadaşlarıma, ekip arkadaşlarıma ve öğrencilerimizin velilerine yapmış oldukları katkıdan dolayı da çok teşekkür ediyorum.' '
Kaynak: AA