Mersin Üniversitesi 18. Kültür ve Spor Şenliği

Mersin Üniversitesi 18. Kültür ve Spor Şenliği başladı.

Şenlik kapsamında öğrenci grupları ve öğretim üyelerinin de katılımıyla Çiftliköy Yerleşkesi girişinde başlayan kortej yürüyüşü, Cumhuriyet Alanı'nda sona erdi.

MEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından MEÜ Amfi Tiyatro'da devam eden etkinlikte, her geçen yıl büyük bir coşku ile kutlanan şenliğin bu yıl 4 gün süreceğini söyledi.

MEÜ'nün 1992 yılından kurulduğunu anımsatan Özdemir, şöyle devam etti:

''Üniversitemiz kurulduğu günden itibaren misyonu gereği Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, laiklik ve Cumhuriyet ilkelerinden ödün vermeyen, çalışkan, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, topluma yararlı, evrensel değerler ışığında, modern, yaratıcı ve pozitif düşünen, katılımcı, üretken ve yarattığı değerlerle ülkesini tüm dünyada temsil eden üstün nitelikli bireyler yetiştirmek yolundaki hedeflerini yerine getirmektedir. Bu hedeflere ulaşmada tüm imkanlarını seferber etmektedir. Yoğun bir eğitim-öğretim dönemi sonunda öğrencilerimizin, öğretim elamanlarımızın ve idari personelimizin enerjilerini boşaltabileceği ve büyük bir aile olma ruhunun pekiştirileceği şenliğimizin başarılı geçeceğine yürekten inanıyorum. Şenliğin, üniversite-kent kaynaşmasını da sağlayacak olan, sevginin, saygının, dayanışmanın ve paylaşmanın harmanlandığı, üniversiteli kimliğine yakışır bir biçimde gerçekleşmesini diliyorum.''

17'nci Akdeniz Oyunları'nın 2013 yılı Haziran ayında Mersin'de yapılacağına vurgulayan Özdemir, ''Bu organizasyonun başarılı bir şekilde geçmesi ülkemiz ve kentimiz için önem taşıyor. Bu organizasyonda hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşmekte. Üniversite camiasının ve Mersinlilerin bu organizasyona destek vermesini arzuluyoruz'' dedi.

Daha sonra, MEÜ tarafından SODES Projesi kapsamında hayata geçirilen ''Çocuğun Dünyası'' programında yer alan Ahmet Şimşek İlköğretim Okulu öğrencileri, halk oyunları gösterisi sundu.

MEÜ Halk Oyunları grubunun Karadeniz yöresine ait oyunları sergilediği şenliğin açılışında, ayrıca, MEÜ Dans ve Jimnastik Topluluğu gösteri sunarken, MEÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri de mini bir konser verdi .
Kaynak: AA