Mardin Valisi, YGS Birincilerini Ödüllendirdi

Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS)'nda başarılı olan Mardin Fem Dershanesi öğrencileri Vali Turhan Ayvaz tarafından altınla ödüllendirildi.

Mardin Valisi, YGS Birincilerini Ödüllendirdi
YGS'de tüm puan türlerinde Mardin birincisi olan İlhan Sesigüzel ve YGS İl İkincisi Nurullah Yıldız ile dereceye giren 10 öğrenciyi makamında kabul eden Mardin Valisi Turhan Ayvaz, öğrencileri tebrik etti. Elde ettikleri başarıdan dolayı öğrenci ve öğretmenlerini tam altınla ödüllendiren Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Fem Dershaneleri'nde okuyan bu öğrencilerin elde ettiği başarılar nedeniyle kendileriyle gurur duyduğunu belirterek, burada ortaya küçümsenmeyecek bir başarı ortaya çıktığını söyledi.

Bu başarının arkasındaki öğretmeni ve okul idarecilerini kutladığını ifade eden Vali Ayvaz, "Eğitim tek başına yapılacak bir iş değildir. Bu bir ekip işidir. Bu bir gönül işidir. Bunları bir araya getirdiğinizde başarı kendiliğinden ortaya çıkar. Sizleri tebrik ediyorum. Emeği geçen bütün öğretmenleri ve idarecileri tebrik ediyorum. Sizlerden LYS'de aynı başarıyı bekliyorum." dedi Mardin Fem Dershanesi Genel Müdürü Oktay Ballı, yıllardan beri Mardin'de gerek üniversite sınavlarında gerekse YGS ve SBS'de Fem Dershanesi olarak birinciliği kimseye kaptırmadıklarını söyledi.

Ballı, "Başarı her yıl katlanarak artmaktadır. Geçen yıl Fem dershanesinde okuyan bin 200 öğrenci üniversite kazanma başarısı gösterdi. Bu yıl bin 600 öğrenci hedefliyoruz. LGS'de yüzde 98 oranında başarı elde ettik. Geçtiğimiz yıl LGS'de 79’uncu sırada olan Mardin bu yıl elde edilen başarı oranı ile yüzde 72’ye yükseldi. Bu da Fem Dershaneleri'nin eğitime verdiği katkı sayesinde bu başarı elde edildi. Başarılarının sırrı öğrencilerin azminin yanında veli ve öğretmenlerin fedakârlığı ve hizmet aşkıdır." şeklinde konuştu Daha sonra Vali Turhan Ayvaz, başarılı olan öğrencilere ve öğretmenleri tam altın ile ödüllendirdi .