Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği Perşembe Günü Başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu’nun bu yıl 19’uncusunu düzenlediği Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği, 3 Mayıs Perşembe günü saat 16.00’da başlayacak.

Konuyla ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Meydanı’ndan Büyükşehir Belediyesi’ne yapılacak kortej yürüyüşü ve İstanbul Gültepe Lisesi’nin 'Ne Dersin Azizim?' oyunuyla başlayacak organizasyona Türkiye genelinde 108 okul başvuru yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu (ABT) sanatçılarının oluşturduğu ön değerlendirme kurulu tarafından yapılan inceleme sonucu 29 okul, şenliğe katılmaya hak kazandı.

ABT’nin 1994 yılında Antalya içinden 6 lisenin katılımıyla başlattığı ve bugüne kadar aralıksız devam ettirdiği şenliğe Antalya dışından İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Kayseri, Konya, Diyarbakır, Ordu, Sakarya, Sivas, Van, Aydın ve Elazığ’dan da okullar katılacak. Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu’nda sahnelenecek oyunlar davetiyeli izlenebilecek. Şenlik, 8 Haziran Cuma akşamı Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda yapılacak ‘Kapanış ve Ödül Töreni’yle sona erecek .