İdil’de Yakalanan 2 Teröristle İlgili Şırnak Valiliği Açıklama Yaptı

Şırnak’ın İdil ilçesi’ne bağlı Dirsekli Köyü'nde bir hafta önce 2 terör örgütü PKK üyesinin sağ olarak yakalandığı operasyonla ilgili Şırnak Valiliği açıklama yaptı.

İdil’de Yakalanan 2 Teröristle İlgili Şırnak Valiliği Açıklama Yaptı
Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Terör örgütü PKK/KCK'nın kırsal alanda faaliyet gösteren örgüt üyelerine lojistik destek, silah, mühimmat sağlayan ve örgüte yeni katılan şahısların kırsal alana geçişlerine yardımcı olan işbirlikçi şahıslara yönelik uzun süreli teknik ve fiziki takip çalışmaları devam etmekte iken bu işbirlikçilere ait İdil İlçesi Dirsekli Köyündeki bir evde İdil İlçesinde örgüt adına silahlı eylem yapmak üzere gelen 2 terör örgütü mensubunun saklandığı bilgisi elde edilmiştir. Şırnak Emniyet Müdürlüğü görevlilerince bu ev etrafında gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra teröristlerin teslim olmaları için çağrıda bulunulmuş, ancak evde bulunan örgüt mensuplarınca güvenlik kuvvetlerine yönelik uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır. İçeriden açılan ateşe rağmen görevlilerimizce silahla karşılık verilmemiş, örgüt mensuplarına defalarca teslim olmaları hususunda çağrıda bulunulmuştur. Görevlilerimizce saatlerce ve sabırla gerçekleştirilen ikna çabaları sonuç vermiş ve biri Irak diğeri Suriye uyruklu iki bölücü terör örgütü mensubu silahları ve beraberindeki mühimmatlar ile birlikte Şırnak Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim olmuşlardır. Bu örgüt mensuplarının saklanmasında yardımcı olan 3 örgüt üyesi daha gözaltına alınmıştır." denildi.

Valilik, açıklamasında, teröristlerin saklandıkları evde ve gösterdikleri mağarada ele geçirilen malzemeler, şöyle: 1 kaleşnikof marka tüfek, 1 MP-9 marka uzun namlulu silah,1 tabanca, 2 Rus yapımı F-1 model savunma tipi parça tesirli el bombası, 4lektrik kapsüllü yaklaşık 6,5 metre infilaklı fitil, 3 OG-7 model RPG-7 roketatar mühimmatı, 5 Adet Roket sevk fişeği, (7) Adet elektrikli kapsül, (4) Adet El bombası fünyesi, Ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat, Çok sayıda örgütsel doküman. Gözaltına alınan örgüt mensuplarının yapılan sorguları neticesinde değişik tarihlerde Şırnak İl ve İlçelerinde PKK/KCK terör örgütünce gerçekleştirilen aralarında Kerkük-Yumurtalık boru hattına yönelik bombalı eylemlerin de bulunduğu. Yakalanan (4) örgüt mensubu 28.04.2012 tarihinde çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardır. Gözaltına alınan terör örgütü mensuplarının sorgulamaları ve üzerlerinden ele geçen dokümanların incelenmesi neticesinde aşağıdaki faili meçhul olaylar aydınlatılmıştır .