Genç Siviller Danıştay’a Şort, Spor Atlet ve Ponpon Gönderdi

Genç Siviller, Mili Eğitim Bakanlığı’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın okullarda kutlanmasına yönelik genelgesini iptal eden Danıştay’a tepki gösterdi.

Genç Siviller bu tepkilerini, Danıştay'a şort-spor atlet ve ponpon göndererek ortaya koydu. Heykel Postanesi önünde toplanan Genç Siviller, basın açıklamasının ardından Danıştay’a şort, spor atlet ve ponpon gönderdi. Grup adına burada bir açıklama yapan Kıvanç Balkan, “Danıştay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ankara dışındaki illerde 19 Mayıs kutlamalarının yalnızca okullarda ve öğrencilerin arasında kutlanmasına ilişkin genelgesi hakkındaki yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu kararını bu güne kadar parti kapattıran, darbe yaptıran, üstünlüğü kendinden menkul hukuk kurallarına dayandırdı.” dedi.

Danıştay'ın kararının hukuki temelden yoksun olduğunu ifade eden Balkan, "Danıştay’ın yaptığını ‘biz oturduk düşündük gençlerin yine kuleler yaparak bayram kutlamasına karar verdik’ şeklinde özetleyebiliriz. Ya da Danıştay’ın ‘gençler bu bayrama sevindiklerini söylüyorlar. Yok ya nereden bilelim sevindiklerini, statlarda takla atsınlar da görelim’ diye veya ‘kızların statta ponpon sallamadığı bayram mı olurmuş’ şeklinde yorumlanmış olduğunu görüyoruz.” dedi.

Genç Siviller olarak 2003 yılında Meclis’te okudukları ‘19 Mayıs’ı stadyumlardan kurtaralım’ bildirisinin 9 sene sonra hayata geçtiğini hatırlatan Balkan, şöyle devam etti: “Danıştay’ın 19 Mayısların taşıdığı anlamdan çok uzak olarak gençliğe heyecan vermeyen, aksine zaman ve enerji israfına yol açan, gençlerin dilinden çok uzak rahatsızlık verici etkinliklerle kutlanmasına devam etme kararı aldı. Bu kararla 19 Mayıs kutlamalarının gençlik bayramına yakışır şekilde içeriğini gençlerin belirleyeceği eğlencelerle yarışmaya kutlamak varken, 1930’ların faşist İtalya’sından öğrendiğimiz, artık Kuzey Kore’den başka dünyanın hiçbir ülkesinde uygulanmayan militarist törenleri bu ülkenin gençlerine layık gördüğünü göstermiş oldu. Gençlerin kendi bayramlarının öznesi olmasını değil, insan anatomisine zararlı kuleler yaptırmayı, rap rap uygun adım yürütmeyi, ellerindeki renkli kartonlarla hamaset dolu kareografilerin oluşmasında birer önemsiz nesne olmalarını uygun görmüştür.”Basın açıklamasının ardından beraberinde getirdikleri şort, spor atlet ve ponponları kolilere koyan genç siviller Heykel Postanesi'nden koliyi kargo yaparak Danıştay’a gönderdi .