Gaziantep Üniversitesinde 'bağlamada Yöresel Tavırlar' Konseri

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından, üniversitenin Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Bağlamada Yöresel Tavırlar' konseri gerçekleştirildi.

Gaziantep Üniversitesinde 'bağlamada Yöresel Tavırlar' Konseri
Konsere, Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.

Sanatçı Öğretim Elemanı Savaş Ekici'nin şefliğinde gerçekleşen konserde, enstrümantal eserlerin yanı sıra, sözlü eserlerde büyük beğeni topladı. Abdal, bozuk, müstezat gibi farklı düzenlerden seslendirilen 'Sabahınan Esen Seher Yeli Mi?, Üzüm Kesimi, Yayla Yolları, Vay Bana Vaylar Bana' gibi eserler konuklara doyulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

Konserin açılışında konuşan Şef Sanatçı Öğretim elemanı Savaş Ekici, Anadolu'nun hemen her yerinde değişik boy ve ölçülerde kullanılan bağlamanın yörelere göre değişen akort biçimleri ve değişik tezene vuruşları ile çalındığını söyledi.

Ekici, "Adına tavır veya üslup denilen yörelere göre değişen çalış biçimleri ve teknikleri, bağlamadaki icra zenginliğini göstermesi açısından önem taşımaktadır. Fakat günümüzde özellikle medya destekli popüler kültürün ön plana çıkarılması ile bağlamadaki hem çalış biçimleri, hem akort zenginlikleri hem de değişik ebatlardaki bağlama tonları unutulmaya yüz tutmuştur" şeklinde konuşarak, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı olarak Türk kültürünün önemli zenginlikleri olan icraları gelecek nesillereanlatmayı kendilerine misyon edindiklerini ifade etti.

Konserin sonunda Üniversite Genel Sekreteri Ercan Eroğlu tarafından Şef Sanatçı Savaş Ekici'ye çiçek takdim edildi .
Kaynak: İHA