Delmenhorst'ta Engelli Türk ve Alman Müzisyenler Konser Verdi

Aşağı Saksonya eyaletinin Delmenhorst kentinde, çoğu engelli olan müzisyenler konser verdi.

Delmenhorst Gaziantepliler Derneği öncülüğünde belediyenin iş birliği ile "Im Kleinen Haus" adlı tiyatro salonunda verilen konserde Gaziantep'ten gelen Caner Serin, Delmenhorst'tan Ceyda Pala, Nicole Francke ve Gebaerdenchor ile Hobbyraum adlı korolar sahne aldı.

Gaziantep'te yaşayan ve 2 yaşında otizm tanısı konulan sanatçı Serin, piyano eşliğinde Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms ve Anton Diabelli'nin eserlerini seslendirdi.

Serin, öğretmeni Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Hamdi Hikmet Geçin ile duet yaptı.

Delmenhorst'ta ailesi ile yaşayan ve doğduğundan beri gözleri görmeyen 10 yaşındaki Pala, piyano ve org dinletisiyle Ludwig van Beethoven, Marlon Roudette, Michel Telo gibi değerli müzisyenlerin eserlerinin yanı sıra "Katibim" şarkısının sunumuyla da büyük beğeni topladı.

DeGaD Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Koçak, kendileriyle irtibatı bulunan Gaziantepli müzik öğretmeni Melih Patoğlu'nun Serin'den söz etmesiyle konser fikrinin geçen yılın Aralık ayında doğduğunu söyledi.

Konseri Delmenhorst belediyesinin desteği ile düzenlediklerini belirten Koçak, "Beğenilen konserlerimiz devam edecek. Ayrıca önümüzdeki 27 Mayıs'ta Bahar Şenliği düzenleyecek derneğimiz bu kez Gaziantep'ten üstün zekalı öğrencileri ağırlayacak" dedi.

Kaynak: AA