Türkiye'nin Üçüncü Yüz Naklini Gerçekleştiren Ekibe Teşekkür Yemeği

Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan, Türkiye'nin üçüncü yüz naklini gerçekleştiren ekip onuruna yemek düzenledi.

Türkiye'nin Üçüncü Yüz Naklini Gerçekleştiren Ekibe Teşekkür Yemeği
Yemekte ekip üyelerine teşekkür belgesi sunan Ayhan, "Nakli gerçekleştiren ekibimize şükran borçluyuz. Olağanüstü bir başarı gerçekleştirdiler" dedi.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Rıza Ayhan, Türkiye'nin üçüncü yüz naklini gerçekleştiren Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ekibi onuruna Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde yemek verdi. Yemekte Ayhan, yüz nakli ameliyatını gerçekleştiren ekibe teşekkür belgesi takdim etti. Bir konuşma yapan Ayhan, "Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulduğunda bu noktalara gelebileceğini kimse düşünmemişti. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye'nin ve dünyanın marka isimlerinden biri oldu. Nakli gerçekleştirenekibimize şükran borçluyuz. Olağanüstü bir başarı gerçekleştirdiler. Üniversite hastaneleri, sadece bir sağlık kuruluşu değildir; sağlıkta liderdir, önderdir" diye konuştu.

Bugün tıp fakültelerinin başarılarıyla övündüklerini söyleyen Ayhan, sadece yüz nakillerinde değil, başka alanlarda da büyük başarılara imza atıldığını belirterek, "Tıp fakültelerini sadece bir eğitim kurumu ya da hastane olarak görürsek bugünkü noktadan daha ileriye gidemeyiz. Tıp fakültelerinin fonksiyonlarının gözden geçirilerek Türktıbbının desteklenmesi gerekir" dedi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ekibinden Doç.Dr. Selahattin Özmen ise, "Bu, bir ekip işi. Süreç boyunca bir ekip olarak hareket ettik'' diye konuştu.

Operasyon süresince Gazi Üniversitesi'nin birlik ve bütünlüğüne tanık olduğunu ifade eden Özmen, "Başhemşireden asistana kadar herkes oradaydı. Nakilde herkesin hemen hemen eşit oranda emeği var. O gece herkes hastanede kaldı. Başarı bu sayede geldi" dedi.

Özmen bir başka konuya dikkat çekerek, "Nakillerde özellikle vericilerin isimlerini açıklarken belkialıcıları çok gizleyemeyiz ama vericilerin isimlerini açıklarken özel hayatlarına çok girmemek lazım geldiğini düşünüyorum. Çünkü insanlar en zor anlarında, en sıkıntılı anlarında en sevdiklerinin organlarını bağışlıyorlar. Kendi organlarınızı bağışlayabilirsiniz ama en sevdiğinizin organını bağışlamak çok zor bir iş. Bunu unutmamak lazım. İnsanlar çok çeşitli şekillerde ölebilirler. Bir trafik kazası olabilir, zehirlenme veya intihar olabilir. Bunu bence ifşa etmemek lazım. Saygı duymak lazım. Teşekküretmek lazım" ifadelerini kullandı.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sacit Turanlı da, çalışma arkadaşlarıyla ve Gazi Üniversiteli olmaktan gurur duyduğunu söyleyerek, "Bu işi inanılmaz bir dayanışma ve özveriyle yaptık. Başkalarının yaptıklarından ders alarak çok iyi bir ekip olduk. İnşallah hastamızı sizin karşınıza çıkarttığımızda ekibimizin ne kadar mükemmel bir iş çıkarttığını göreceksiniz" dedi.