Toroslar’da Gece Semt Pazarları Temizleniyor

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, vatandaşın huzurlu, rahat ve sağlıklı bir ortamda alışveriş yapmasına olanak sağlamayı hedeflediklerini belirterek, pazarların temizliği için gece vardiyası oluşturduklarını bildirdi.

Toroslar’da Gece Semt Pazarları Temizleniyor
Toroslar Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde kurulan açık ve kapalı semt pazarlarında yaptığı temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Toroslar Belediyesi Temizli İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, pazarın kalkmasının hemen ardından başlattığı süpürme, yıkama ve dezenfekte çalışmaları ile vatandaşların ve pazarcıların takdirini topluyor. Belediyenin 6 temizlik işçisi, ilçedeki 22 ayrı noktada değişik zamanlarda kurulan semt pazarlarının süpürme arabaları ve küçük kepçe ile temizliği akşamdan yaparak, halkın ertesi sabah caddeleri temiz bulmalarını sağlıyorlar.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Toroslar belediye Başkanı Tuna, vatandaşın huzurlu, rahat ve sağlıklı ortamda alışveriş yapmasına olanak sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Temizliğin çağdaşlığın en önemli ilkesi olduğunu vurgulayan Tuna, “İlçemizde 22 ayrı noktada değişik zamanlarda pazarlar kurulmakta. Bu pazar yerlerinin temizliği için gece vardiyası oluşturduk. Geceden temizlenen ve yıkanan pazar yerleri sayesinde ertesi gün halkımız temiz caddelerini kullanabiliyorlar. Sadece pazar yerlerini değil, tüm ilçemizi gündüzleri olduğu gibi gece de yağmur çamur demeden temizleyip özveriyle çalışan personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Pazar yerlerinin standartlara uygun, temiz ve modern olması için gayret gösterdiklerini belirten Tuna, bu kapsamda 4 farklı mahallede kapalı semt pazarı, bir mahallede de üretici pazarı oluşturduklarını kaydetti.

Güneykent, Halkkent, Çukurova ve Çağdaşkent Mahallelerindeki modern semt pazarları ile Zeki Ayan Mahallesi’nde yapılan üretici pazarının hem vatandaşları hem de pazarcı esnafını kışın yağmur ve çamurdan, yazın da sıcaktan kurtardığını dile getiren Tuna, bu pazar yerlerinin sayısını arttıracakları bilgisini verdi .
Kaynak: İHA