Uluslararası Hava Oyunları Festivali Düzenlenecek

Volkan Kaşık - Akdeniz ikliminin meteorolojik avantajları ve coğrafi konumu nedeniyle yılın on iki ayı havacılık faaliyetleri ve uçuş organizasyonlarının rahatlıkla yapılabildiği Adana'da, Uluslararası Hava Oyunları Festivali düzenlenecek.

Festival Komitesi Başkanı Fırat Hayri Çeliköz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu'nun destekleriyle 18-19-20 Mayıs tarihlerinde ''1. Adana Uluslararası Hava Oyunları Festivali''ni gerçekleştireceklerini söyledi.

Çeliköz, amaçlarının havacılığı tanıtarak, sevdirmek olduğunu belirterek, bunu da iklim ve meteorolojik anlamda Türkiye'de havacılık faaliyetinin en iyi şekilde gerçekleştirilebileceği Adana'da yapmaya karar verdiklerini ifade etti.

Uzun yıllar havadan zirai ilaçlamanın merkezi durumunda olan Adana'nın, sportif havacılığa verdiği önem ve destekle Türkiye'nin sivil havcılık alanında en gelişmiş bölgesi olduğunu belirten Çeliköz, şunları kaydetti:

''Çok hafif motorlu hava araçları sınıfında Türkiye'de ilkini Adana'da gerçekleştireceğimiz 'Uluslararası Hava Oyunları Festivali' için hazırlıklarımız aralıksız sürüyor. Festivale Adana'da faaliyet gösteren Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Derneği , Kelaynak Havacılık Derneği Kulübü, THK Yüreğir Şubesi, Çukurova Üniversitesi Havacılık Kulübü , Türkiye Üniversiteler Havacılık Birliği, THK Adana Havacılık Kulübü'nün katkıları var. İstanbul Havacılık Kulübü de yurt dışından gelecek pilotlara yardımcı oluyor.

Etkinliğe yurt içinden ve KKTC, Yunanistan, Tunus, Bulgaristan ve İtalya'dan davet ettiğimiz pilotlar katılacak. Ceyhan yolu Suluca Köyü mevkisindeki Kelaynak Havacılık Kulübü Uçuş pistinde gerçekleştireceğimiz festivalde çok hafif motorlu hava araçları sınıfında yer alan Microlight, Ultralight, Autogyro, Paramotor, Serbest paraşüt atlayışları, R/C model uçak gösterileri, sıcak hava balonu uçuşu gösterileri yapılacak. Bu etkinliğin havacılığın gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.''

Türkiye'nin en iyi serbest paraşütçülerinin bu etkinlikle atlayış yapacaklarını bildiren Çeliköz, ayrıca Pilot Ali İsmet Öztürk'ün akrobasi gösterisinin büyük bir heyecanla izleneceğini kaydetti.

Çeliköz, 50'nin üzerinde çok hafif motorlu hava aracının katılmasının beklendiği festivalde 20 serbest paraşütçünün gökyüzünde gösteriler yapacağını belirterek, etkinlikler kapsamında konser de düzenleneceğini söyledi.

Çeliköz, ayrıca festivalin havacılık sporunun gelişmesine olumlu katkılar sağladığı gibi kente de büyük etkilerinin olacağını sözlerine ekledi .
Kaynak: AA