Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Markulli'den BM ve AB'ye Mektup

Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, KKTC'de başlayan sondaj çalışmalarıyla ilgili şikâyette bulunmak için, BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ile Rum tarafının AB'deki 26 ortağına mektup gönderileceğini bildirdi.

Rum radyosu RİK'in haberine göre, KKTC'deki sondajla ilgili olarak uluslararası toplumdan herhangi bir tepki gelip gelmediğinin kendisine sorulması üzerine Markulli, "Daha çok erken, 24 saat geçti ve hemen sonuç bekleyemem" şeklinde konuştu.

Habere göre Güney Kıbrıs'ta temaslarda bulunmakta olan Andorra Dışişleri Bakanıyla görüşmesinden sonra açıklama bulunan Markulli, sözde "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenlik hakları aleyhindeki yasadışı faaliyetin" şikâyet edilmesi için, BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimiüyesi ile AB'nin geriye kalan 26 üyesine mektup gönderilmesi amacıyla bugün direktif verdiğini söyledi.

Habere göre Markulli, "Bu faaliyetlerin, Türkiye'nin AB'ye katılım süreci açısından sahip olacağı kötü etkilerin de gönderilecek olan mektuplarda vurgulanacağını" belirtti

Kaynak: İHA