Bursagaz Çevre Konulu Bilgi Yarışması’nda Yarı Final Heyecanı

Bursa ekonomisine sağladığı katma değerin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinde de öncü kuruluş olan Bursagaz, gençlere çevre şuuru aşılamak için düzenlediği ‘Liselerarası Çevre Konulu Bilgi Yarışması’nda finale bir adım daha yaklaştı.

Bursagaz Çevre Konulu Bilgi Yarışması’nda Yarı Final Heyecanı
Hiçbir yarışmada yapılamayanı yapan Bursagaz, 7 merkez ilçede gerçekleştirilen ön elemeler sonucunda yarı finale katılmaya hak kazanan 21 okulu tek seferde yarıştırarak bir ilke daha imza attı. Almira Hotel’de düzenlenen yarışmanın yarı finali 63 öğrencinin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Özel Nilüfer Fen Lisesi, Celal Bayar Anadolu Lisesi, Çimento Fabrikası Anadolu Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi, M.K. Coşkunöz EML, İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi ve TSO Gürsu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ilk 7’ye girerek Mayıs ayı içerisinde yapılacak finale katılmaya hak kazandı.

Bursagaz Genel Müdür Danışmanı ve Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, Bursagaz’ın kuruluşundan itibaren çevre konusunda çeşitli çalışmalar yaptığını, düzenlenen bilgi yarışmasıyla öğrencilerin çevre konusundaki hassasiyetini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Yarı final sonucunda finale kalan 7 okul ile de Mayıs ayı içerisinde yarışma finalinin yapılacağı bilgisini veren Çerçi, “İlçelerde yapılan ara elemelerin ardından ilk üçe giren okullar 26 Nisan Cuma günü gerçekleşen yarı finale katılmaya hak kazandılar. Yarı finalde ilk yediye giren okullar 31 Mayıs’ta yapılacak finalde de yarışıp birincilik yarışına girecekler. Final yarışması sonucunda 1’nci olan okulun öğrencilerine 3 bin TL, 2’nci okulun öğrencilerine bin 500 TL, üçüncü okulun öğrencilerine ise 750 TL para ödülü verilecek.” diye konuştu.

Kaynak: İHA