AK Parti Edremit İlçe Kongresi Yapıldı

Van'ın Edremit ilçesinde, Adalet ve Kalkınma Partisi 4. Olağan İlçe Kongresi yapıldı.

AK Parti Edremit İlçe Kongresi Yapıldı
Kongrede tek aday olan Handan Fidan, ilçe başkanlığına seçildi.

Kongreye AK Parti Van Milletvekilleri Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan ile Manisa eski milletvekili İsmail Bilen, Van İl Başkanı Abdullah Aras ve partililer katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongre, divan oluşumuyla devam etti. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Başkan Adayı Handan Fidan, bu tür kongrelerin AK Parti'nin değişimi ve gelişimi açısından büyük önem arz ettiğini belirterek; "Tüzük gereği kişiler bu bayrak yarışını bir başkasınadevredebilir. Bu değişimler ise AK Parti'ye taze kan olarak geri döner. Dün bulunduğumuz konumdan daha emin adımlarla ilerlerken, Edremit ilçemizi el birliği ile hak ettiği daha yüksek yerlere getireceğiz. Bunu asla unutmamak lazım. Türkiye bizim için bir sevdadır. AK Parti ise bu sevdanın ta kendisidir" dedi.

AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ise, Türkiye'de nadir, Doğu ve Güneydoğu'da eşi benzeri rastlanmayacak bir kongreye imza attıklarını savundu

AK Parti'nin gücünü halktan aldığını belirten Van Milletvekili Gülşen Orhan de, Türkiye'de demokrasi, huzurlu ve rahat yaşamak adına seferber olan AK Parti'nin buralara kolay gelmediğini kaydetti.

Konuşmasına Van depremini hatırlatarak başlayan Van Milletvekili Mustafa Bilici ise, depremden dolayı can ve mal kayıplarının yaşandığını söyledi.

Bütün zorluklara rağmen Van'ın yaralarının sarılabilmesi için herkesin seferber olduğunu ifade eden Mustafa Bilici, "Bütün bu zorluklara rağmen Genel Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan, güzel Van'ımızın yaralarının bir an önce sarılabilmesi anlamında, rahatsız olduğu hasta yatağında bile Van'ı unutmayarak, gerekli çalışmalar yaptı ve yerine göre gereklitalimatlar verdi. Daha depremin 38. günündeyken kalıcı konutların temelleri atıldı. Ağır kış şartlarına rağmen, konutların kaba inşaatlar tamamlanmak üzere. Hükümet olarak ne gerekiyorsa yapacağız ve yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Daha önce 28 bin konut yapılması kararı alındığını vurgulayan Bilici, bunu 30 bine çıkardıklarını belirterek şöyle konuştu; "Biz fazlasını yapalım dedik ve yapılacak olan konut sayısını 30 bine çıkardık. 2 bin adet konut ise kiracılara ve ihtiyaç sahibi olanlara verilecek".

Kongrelerin öneminin çok büyük olduğunu dile getiren Van Milletvekili, Fatih Çiftçi de, AK Parti'deki bu yeniliklerin partiye büyük bir güç katacağını söyledi.

Kadın bir başkanının seçilmesinin ilk olacağının altını çizen Fatih Çiftçi, Handan Fidan'ı tebrik etti.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere gidildi. Tek liste halinde yapılan kongrede, geçerli oyların tamamını alan Handan Fidan, ilçe başkanı seçildi .
Kaynak: İHA