Kuyumcu Dolandırıcıları Kastamonu’da Yakayı Ele Verdi...

Sinop ve Samsun illerinde altın suyuna bastırarak sahte diş kalıbı şekline getirip bunları kuyumculara altın diye satan amca yeğen ile birlikte üç zanlı Kastamonu’da yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun ve Sinop illerinde 80’e yakın altın suyuna bastırılmış sahte diş kalıbını altın diye kuyumculara satarak dolandırıcılık olayına karışan üç zanlı Kastamonu’da yapılan operasyonla yakalandı. Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, aldıkları bir istihbarat doğrultusunda Kastamonu’ya gelen kuyumcu dolandırıcılarına yönelik operasyon düzenleyerek içlerinden ikisinin amca yeğen olduğu üç kişiyi Kastamonu’nun Hacıveli Kavşağında araç içersinde suç aletleriyle birlikte yakaladı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptığı operasyonda dolandırıcılık olayına karıştığını tespit ettiği amaca yeğen olan S.K. (50) ve Y.K. (23)’nin yanı sıra E.A. (25)’yı araçta beyaz mendil içersinde sarılı bir şekilde 80’e yakın altın suyuna bastırılmış sahte diş kalıplarıyla birlikte ele geçirdi. Aynı zamanda ekipler zanlıların yanında suç aletini de bulurken, dolandırıcılık olayına karışan zanlıları gözaltına aldı. Polis ekiplerince gözaltına zanlılar, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte Sinop Emniyet Müdürlüğünden gelen diğer ekiplere teslim etti.

Gözaltına alınan zanlıların Devlet Hastanesine sağlık raporu alınmak için götürüldüğü esnada yorgun ve uykulu halleri gözden kaçmadı. Dolandırıcıların kullandığı yöntemin pek bilindik bir yöntem olmadığı ve daha önceden hazırlanan kalıplar yardımıyla sert cisimleri altın suyuna bastırıp altın haline getirdiği belirtildi. Bu sayede altın suyuna bastırılmış sahte diş kalıplarını kuyumcuların anlamakta zorlandığı kaydedildi .
Kaynak: İHA