KIGİAD’dan Köy Muhtarlarına Maklube Ziyafeti

Kırkağaç Genç İşadamları Derneği (KIGİAD), köy muhtarlarına maklube yemeği ikram etti.

Belediye toplantı salonundaki yemeğe Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, İl Genel Meclisi üyeleri Fikret Sarıbenli, Ramiz Işık, İsmail Yılmaz ve Özcan Ergin, Özel İdare Müdürü Mehmet Ören, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abdullah Bayraktar, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Öztürk, KIGİAD Başkanı Süleyman Sezer, köy muhtarları ve basın mensupları katıldı.

Yemekte konuşan Sezer, “Muhtarlarımıza yemek vererek, hem tanışmak hem de yanlarında olduğumuzu bildirmek istedik.” dedi.

Muhtarlarla biraraya gelmekten mutluluk duyduklarını ve farklı etkinliklerde de biraraya gelmek istediklerini belirten Sezer, yemeğe katılanlara teşekkür etti. Kaymakam Sırmalı ise KIGİAD'ın çalışmalarından son derece memnun olduğunu belirterek, muhtarlara verdiği yemekten dolayı teşekkür etti. İlk defa yedikleri maklubeyi çok beğenen muhtarlar da dernek üyelerine teşekkür etti.İsmi "ters çevirmek" anlamına gelen maklube, Ortadoğu'ya has olmasının yanında binlerce yıllık geçmişi bulunan bir yemek. Patatesli kuşbaşı et ve pilavla birlikte bir sininin ortasına ters çevrilerek yapılıyor. Etrafı salata ve yoğurtla süsleniyor. Süsleme, ağız tadına göre değişiklik gösteriyor .