Breivik: Deli Diye İftira Atıyorlar

Norveç’te 22 Temmuz’da 77 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik dünkü duruşmada, akli dengesinin yerinde olmadığına hükmeden raporu hazırlayan bilirkişileri suçladı.

Breivik: Deli Diye İftira Atıyorlar
Mahkemeye sunulan iki rapordan birinde psikiyatristler Breivik 'in paranoid şizofrenik olduğu, dolayısıyla cezai ehliyetinin bulunmadığı yönünde görüş bildirmişlerdi. Akli dengesinin yerinde olduğuna hükmedilirse en fazla 21 yıl hapis cezası alacak olan, aksi halde toplum için tehlike teşkil etmediği saptanana kadar akıl hastanesinde tutulacak olan 33 yaşındaki Breivik, dünkü duruşmada şunları söyledi:

“O raporda tarif edilen kişi ben değilim. Raporu hazırlayan iki psikiyatrist, şiddet yanlısı siyasi eylemcileri değerlendirebilecek uzmanlığa sahip değil. Benim gibi bir siyasi eylemci için en kötü şey bir akıl hastanesine konmaktır. Akli dengemi yerinde bulan rapordaki 'narsist ' ve 'asosyal ' teşhislerine de katılmıyorum. Düzenlediğim saldırılarla Norveç 'in göçmenlik yasalarını değiştirmeyi umdum. Fakat aynı yönde devam ettiler. Mensup olduğum örgüt raporda 'fantazi ' diye niteleniyor. Aslında gerçek bir şebeke. Norveç emniyet sözcüsü olmak istemezdim, çünkü yine saldırı olacak.”