Ak Parti Manisa Milletvekili Özdağ'ın Açıklaması

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Türkiye'de artık darbecilerin yargılanmaya başladığına işaret ederek, ''Siyaset kurumu güçleniyor, muhkemleşiyor'' dedi.

Özdağ, Manisa vali yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret etti.

Manisa Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'ni ziyaretinde gazeteciler sorularını yanıtlayan Özdağ, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu üyeliğine seçilmesine ilişkin olarak, ''Komisyon üyesi diğer arkadaşlarımla birlikte çok titiz çalışacağımızdan emin olabilirsiniz'' dedi.

Kendisinin de idamla yargılanan ve 7 yıl cezaevinde yatan birisi olarak darbe mağduru olduğunu ifade eden Özdağ, ama artık Türkiye'de darbeler döneminin geride kaldığını, darbecilerin yargı önüne çıkartılabildiğini dile getirdi.

Özdağ, şunları kaydetti:

''Şimdi siyaset kurumu güçleniyor, muhkemleşiyor. Bu muhkemleşmeyi öncelikle Özal'a, sonra AB sürecine ve de 10 yıldır iktidarını sürdüren Recep Tayyip Erdoğan'a borçluyuz. Geçmişte darbeciler şapkasını elinden alıp kaçan bir Demirel bekliyorlardı, 'peki emredersiniz' diyebilen bir Mesut Yılmaz umuyorlardı karşılarında, bu sefer ki çetin ceviz çıktı. Recep Tayyip Erdoğan çıktı ve bu darbecilere 'direnirim' dedi.

Bugün o darbeciler yargılanıyorlar.''

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 27 Nisan 2007'de Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan ve ''e-muhtıra'' olarak adlandırılan basın açıklamasının hatırlatılması üzerine de ''27 Nisan e-muhtırasının yapıldığı gün, demokrasimiz için bir utanç günüdür. Hiç bir suç Türkiye'de cezasız kalmayacaktır. Her suçlunun kendine has gerekçeleri olabilir, ama hiçbir gerekçe millet iradesinin askıya alınmasına vesile teşkil edemez'' dedi.

-Manisa'nın büyükşehir olması-

Selçuk Özdağ, Manisa Valiliği'ni ziyaretinde de Manisa'nın da aralarında bulunduğu bazı belediyelerin büyükşehir belediyesi statüsüne alınmasına yönelik yasa çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

''Büyükşehir Belediyesi Yasası'nda yapılacak değişiklik kanaatim odur ki, 1 ay içinde meclise gelecek. Sayın Başbakan'ın bu konuda bir iradesi var. Meclis tatile girmeden önce bu kanunu çıkartacağız. Manisa bu yasa ile birlikte bütün ilçeleriyle, köyleri ve beldelerini kapsayacak şekilde bütünşehir olacak. Manisa merkez de en az iki ilçe olacak şekilde yeniden planlanacak. Bunun için taslak çalışmalar şu anda yapılıyor. En sağlıklı ve en güzelini yapmak için daha vaktimiz var.' '
Kaynak: AA