1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Hazırlıkları.....

Memur Sen Konfederasyonu Sakarya İl Başkan yardımcısı Bayram Özmen, “1 Mayıs İşçi Bayramı” nedeniyle Hak-İş ile birlikte Ankara Tandoğan Meydanı’nda yapılacak olan mitinge katılacaklarını açıkladı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Hazırlıkları.....
2008 yılından beri Türkiye’de “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanan “1 Mayıs İşçi Bayramı” hazırlıkları sürüyor. Memur Sen Konfederasyonu da 1 Mayıs’ta miting yapacağını açıkladı.

Memur Sen Sakarya İL Başkan Yardımcısı Bayram Özmen düzenlediği basın toplantısında 1 Mayıs’ta Ankara Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan mitinge Hak-İş ile birlikte katılacaklarını açıkladı.

Özmen yaptığı açıklamada, “Yıllarca mücadelesini verdiğimiz ve en son “Toplu Sözleşme Hakkı” verilmezse, toplu görüşme masasına bir daha oturmayacağız” diyerek rest çektiğimiz bir sürecin sonunda 12 Eylül 2010 Anayasa Değişiklik Paketi’nde Toplu Sözleşme hakkının yer almasını sağladık. Sendikal hayatı yeniden düzenleyen ve birçok kazanım elde ettiğimiz yeni Kamu Çalışanları Sendikaları Yasası’nın çıkması için yoğun ve çok boyutlu bir mücadele verdik. Şimdi sıra Toplu Sözleşme’de. Masaya en güçlü şekilde oturmak için camiamızın ve teşkilatlarımızın vereceği destek çok önemli. 1 Mayıs’ta Ankara Tandoğan Meydanı’nda hep birlikte Toplu Sözleşme taleplerimizi haykıracağız” dedi.

“Aynı meydanda, Suriye diktatörü Esed’in zulmüne “Dur!” diyeceğiz. Amerika’nın Irak ve Afganistan’da katlettiği mazlumların sesi olacağız” diyen Özmen şöyle devam etti: “Katil İsrail’in salyalarını bıraktığı, oluk oluk kan akıttığı Filistin ve Gazze’deki öksüzün, yetimin, yoksulun, annelerin feryadına ‘İşte Buradayız, Sizinle Birlikteyiz!’ diyerek mukabele edeceğiz. Yıllarca, ‘Ergenekonculardan, Yakamozculardan, Balyozculardan hesap soruluyor da 12 Eylülcülerden neden hesap sorulmuyor?’ dedik.

12 Eylülcüler yargılanmaya başlandı. ‘Peki 28 Şubatçılar nerede?’ dedik. Bugün onlar için de dava açılmış durumda. Şimdi sıra E-Muhtıracılar ile geriye kalan tüm darbeseverlere geldi. 1 Mayıs’ta Tandoğan Meydanı’nda, 18 yıl boyunca vali ve belediye başkanı olarak Ankara’yı yöneten despot Nevzat Tandoğan’ın ismini oraya verenlere inat, ‘Herkese, Her Kesime Özgürlük!’ diyeceğiz. O meydanı, ‘Başta E-Muhtıracılar olmak üzere, bu ülkeye, bu ülkenin emekçilerine 10 yılda bir balans ayarı çeken tüm hainlere hesap sorun’ diyerek inleteceğiz.”
Kaynak: İHA