Yozgat'ta Yaşayan Vatandaş, Süs Eşyası Yapımında Kullanılan Renkli Taşları Toplayarak Geçimini Sağlıyor

Aydıncık ilçesinde yaşayan Nurullah Kılıçarslan, doğadan süs eşyalarının yapımında kullanılan renkli taşları toplayarak geçimini sağlıyor.

Nurullah Kılıçarslan , birkaç yıldır doğadan topladığı renkli taşların satışından elde ettiği gelirle ailesinin geçimini sağladığını bildirdi.

Topladığı renkli taşların yüzük ve kolye gibi süs eşyalarının yapımında kullanıldığını bildiren Kılıçarslan, şunları söyledi:

''Birkaç yıldır taş toplama işi yapıyorum. Taşları, ilçenin dağlık bölgelerinden topluyorum. Taşları, bazen toprak üstünde buluyorum. Bazen de taşın damarına rastlarsam toprağı kazarak birkaç metre altından taş çıkarıyorum. Topladığım taşları İstanbul, Afyon, Ankara ve Eskişehir'den gelen firma yetkililerine satıyorum. Kilosunu 20 liradan sattığım taşlar, yüzük, kolye ve küpe gibi süs eşyalarının yapımında kullanılıyor. Doğadan topladığım taşları tek tek ayıkladıktan sonra yıkayıp kurutarak firma yetkililerinin beğenisine sunuyorum.''

Topladığı renkli taşları satarak ayda 600-700 lira gelir elde ettiğini belirten Kılıçarslan, bu taşlardan en değerlisinin mavi kristal olarak adlandırdığı taş olduğunu, bunları özel fiyatla tane hesabı sattığını da sözlerine ekledi .
Kaynak: AA