Taraklı Belediye Başkanı Özkaraman Açıklaması

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, içme suyu inşaatını 4-5 ay içinde bitirmeyi planladıklarını söyledi.

Özkaraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede devam eden altyapı çalışmalarıyla vatandaşlara ve ilçenin geleceğine yatırım yaptıklarını bildirdi.

Özkaraman, ilçedeki içme suyu hattının 1950'li yıllarda yapıldığını ve çok eskidiğine dikkati çekerek, ''Kullanılan boruların bir kısmı sağlığa uygun olmayan borulardır. Şebekenin yetersizliği nedeniyle bazı evlere su çıkmamakta, arızalardan dolayı da sık sık su kesintileri meydana gelmektedir. İçme suyumuz kuyudan çekilmektedir. Yıllık elektrik maliyeti 75 bin TL'nin üzerindedir'' dedi.

İçme suyu inşaatının ihale edildiğini ve 6 Eylül 2011'de yer teslimi yapıldığını ifade eden Özkaraman, ''İşin çalışmaları başlamış ve halen devam etmektedir. İçme suyu inşaatını 4-5 ay içinde bitirmeyi planlıyoruz. Çalışmalar sırasında yollar kazılacak ve su kesintileri meydana gelebilecek. Yaşanacak bu sıkıntılar için vatandaşlarımızdan şimdiden özür diliyor, daha sağlıklı ve masrafsız içme suyuna kavuşacağımızdan dolayı anlayış göstereceklerine inanıyoruz'' şeklinde konuştu.

Yıl içinde ihalesi yapılacak olan kanalizasyon projesi tamamlandığında ilçenin altyapı çalışmalarının bitirilmiş olacağını kaydeden Özkaraman, yolların bir daha kazılmamak üzere parkeyle kaplanacağını bildirdi.

Özkaraman, çalışmaların meydana getireceği sıkıntılar nedeniyle halkın göstereceği anlayışa teşekkür etti .
Kaynak: AA