Tehdit Ettikten 1 Hafta Sonra Boğazını Kesti!

İstanbul’da, Marquez’in ‘Kırmızı Pazartesi’ romanını andıran bir cinayet işlendi. Kurban Ayşe de savcı da polis de cinayet işleneceğini biliyordu, kimse önleyemedi

Küçükçekmece 'de 8 yaşındaki çocuğunun 23 Nisan törenlerini izledikten sonra okuldan çıkan Ayşe İnce (34), 4 aydır ayrı yaşadığı kocası sokak ortasında öldürüldü. Bir hafta önce eşini ölümle tehdit ettiği için gözaltına alınan ve ifadesinden sonra savcılık talimatıyla serbest bırakılan Mehmet İnce (34), mahalle sakinleri tarafından yakalanarak polise teslim edildi.

Evden uzaklaştırıldı
Mahkemenin 2 ay önce hakkında evden uzaklaştırma kararı verdiği Mehmet İnce, çocuğunun katıldığı 23 Nisan törenlerini izlemek için Gültepe Mahallesi Reyhan Caddesi 'nde bulunan Türkiye Gazeticiler Cemiyeti İlköğretim Okulu 'na geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre; Ayşe İnce, kızlarıyla fotoğraf da çektiren Mehmet İnce ile “Niye geldin” diyerek tartıştı. Tartışma okul dışında da devam etti. Bilgisayar programcısı Mehmet İnce bu sırada bıçağını çıkararak Ayşe İnce 'ye saldırdı. Ayşe İnce, kanlar içinde kaldı. Yakındaki kırtasiyenin sahibi Rıza Kaya, bacağından yaralanan Ayşe İnce 'yi üzerine kapanarak korumaya çalıştı. Ancak Mehmet İnce, Kaya 'yı omuzundan tutup kenara itti sonra da Ayşe İnce 'nin bıçakla boğazını kesti. Ayşe İnce 'nin yanında bulunan ablası da Mehmet İnce 'yi durdurmak isterken elinden hafif yaralandı.

Mahalleli yakaladı
Mehmet İnce, bıcağı olay yerinde atıp yaya olarak kaçtı. Ancak peşinden koşan mahalleli Mehmet İnce 'yi yakalarak polise teslim etti. Ayşe İnce, çevredekiler tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili yapılan soruşturmada Mehmet İnce 'nin şiddetli geçimsizlik nedeniyle 4 aydır eşiyle ayrı yaşadığı ortaya çıktı. Baba evine dönen Ayşe İnce 'yle barışmak için sürekli telefon ettiği öğrenilen Mehmet İnce 'nin bir hafta önce eşini ölümle tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi. Ayşe İnce 'nin şikayeti üzerine yakalanan Mehmet İnce 'nin karakolda ifadesi alındığı daha sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Marquez 'in efsane romanı

Kolombiyalı Nobel ödüllü ünlü yazar Gabriel Garcia Marquez 'in 1981 'de yayımlanan Kırmızı Pazartesi romanında, kurban dahil kasabadaki herkesin önceden bildiği bir cinayetin göz göre göre işlenmesini konu alıyordu.