Gazeteci Çandar, Anayasa Konusunda Konuştu

Türkiye Küçük Millet Meclisinin programı kapsamında belirli aralıklarla düzenlenen "Anayasamızı Hazırlıyoruz" çalıştayının Nisan ayı konuğu Gazeteci Cengiz Çandar oldu.

Özel İdare salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve vatandaşlar katıldı.

İlk olarak konuşan TSO başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Millet ve halk uzlaşma istiyor. Çağdaş demokratik bir anayasaya Türk milletinin ihtiyacı var. Anayasanın çok teferruatlı olmaması gerektiğine dikkat etmek lazım. Rahmetli Turgut Özal'ında ifade ettiği gibi düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü, din ve vicdan özgürlüğü ve müteşebbis özgürlüğü önemli maddelerdir" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ise, "12 Eylül'ün bir ürünü olan bir anayasa ile ülkemiz 32 yıldır yönetiliyor. Tabi yaklaşık 17 defa üzerinde değişiklik yapılan tabiri caiz ise yamalı bir bohça haline gelmiş bir anayasa ile ülkemizi yarınlara taşıyacak uygun gördüğümüz ama uzun süredir tartışılan bir anayasa ile birlikte bugünlere kadar geldik.

Gazeteci Cengiz Çandar ise, "Malatya'ya gelmeyeli 7 yıl oldu. Çok uzun bir süre. Milletvekili adayı olsam şehre ihanet sayılır bu. 7 yıldır gelmiyorum memlekete. Malatya'ya geleceğim için Küçük Meclis Toplantısına katılmayı önemsedim. Bilgilendirme notunda Mülkiyet ve Miras hakkının ve bireyin sosyo-ekonomik hakları üzerine konuşulacak dendi. Benim hayatta en beceriksiz olduğum konu ise mülkiyet ve mirastır. Ama dersime biraz çalıştım, Devletin en azından vatandaşın güvenliğini sağlığını eğitiminiulaşımını kendi ve aile bireylerinin bir iş bulma olanaklarını sağlamakla yükümlüdür. Bu hizmetleri karşılayacak bir bütçe olması için vergi vermek savunma için askerlik hizmeti ilk akla gelen iki şey oluyor" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA