Ana Su Borusu Patladı, Yol Çöktü

İzmir'in Konak ilçesinde, şehir şebeke hattına bağlı su borusu patladı, patlamanın etkisiyle yol çökerken çevredeki vatandaşlar deprem olduğunu zannederek sokaklara çıktı.

Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam saat 22.00 sıralarında Boğaziçi Semti Boğaziçi mahallesinde, numara 154 önünde meydana geldi. Cadde üzerinde bulunan ana su borusu büyük bir gürültüyle patladı. Patlamanın etkisiyle yol 2 metre çöktü. Bir araç çukura düştü araç sürücüsü çevredeki vatandaşlar tarafından araçtan çıkarıldı. Bazı işyerlerini su basarken patlamanın şiddetiyle evlerinde oturan vatandaşlar deprem olduğunu zannederek sokaklara çıktı. Patlayan boru hattından 2 saat boyunca su aktı ve yol trafiğe kapandı. Daha sonra İZSU yetkilileri Boğaziçi Semti'nin su vanaları keserek suyun akmasını durdurabildi. Vatandaşlar daha öncede bu şekilde benzer olayların yaşandığını belirterek tepki gösterdiler. Mahalle sakinlerinden Ercan Dam, " bu caddede su boruları sürekli patlıyor, yetkililerden çözüm bekliyoruz. Sorunun çözülmesi için illaki bir vatandaşın çukura düşüp ölmesi mi gerekiyor" diye konuştu.

İZSU yetkilileri, daha önce bu bölgede su patlağının olduğunu ve buna sebep olarak yoldan geçen ağır tonajlı araçların boru hatlarına zarar verdiği söylediler. İZSU ekipleri patlayan boru hattında gece yarısına kadar çalışma yaptı .
Kaynak: İHA