İzmir Festivalinde Nuri Bilge Ceylan Sergisi

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan, Uluslararası İzmir Film Festivalinde kendisine ait 'Sinemaskop' adıyla topladığı resim sergisinin açılışını yaptı.

İzmir Festivalinde Nuri Bilge Ceylan Sergisi
Usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan artık eskisi gibi fotoğraf çekmeye fırsatı olmadığını çünkü sinemanın zamanın tamamını aldığını söyledi.

Ceylan, "Yalnız İstanbul'a kar yağarsa dayanamayıp sabahın altısında fotoğraf çekmek için dışarı çıkıyorum" dedi.

İzmir gibi büyük bir şehrin festival yapmamasının İzmir açısından çok büyük bir eksiklik olduğunu söyleyen Ceylan, "Festivaller şehri hareketlendiriyor" şeklinde konuştu.

Filmlerinin gerçek hayattan, yaşanmışlıklardan doğduğunun altını çizen Nuri Bilge Ceylan, "Kıyı sahiline uzak bir kasaba büyüdüm. Yılda bir kez denize girerdik. Bu yüzden filmlerimde karakterler denize uzaktırlar. Bir zamanlar Anadolu'da filmi bir arkadaşımın hayat hikayesinden esinlenerek yazdım. Mekanda gerçekti. Fakat ilerde bir senaryo oluşur ve İzmir uygun mekan olursa, burada da film çekebilirim, İzmir güzel bir şehir. Birçok filme konu olmuş bir şehir" diye anlattı. Öte yandan; Ceylan, sergisinin açılışında şarap içmek istemesi üzerine, yetkililer şarap getirdi .
Kaynak: İHA