Bakan Yılmaz: Gelecek Seneyi Değil, Cumhuriyet'in 100. Yılını Planlıyoruz

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Hükümetimiz gelecek senenin değil, 11 yıl sonrası olan 2023’ü, yani Cumhuriyetimizin kurulduğu 100.yılın hesabını yapıyor. Çalışmadan, çabalamadan, risk almadan para kazanma dönemi bitti. İşte bütün bunlar güven ve istikrar sayesinde oldu.” dedi.

Bakan Yılmaz: Gelecek Seneyi Değil, Cumhuriyet'in 100. Yılını Planlıyoruz
İsmet Yılmaz, bazı açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Sivas’a geldi. Karayoluyla geldiği Sivas’ta Bölge Trafik'te törenle karşılanan Bakan Yılmaz, ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği'nin açılışını yaptı.
Dernek Başkanı Hilmi Menteşeli derneğin kuruluş amacıyla ilgili sunum yaptı. Menteşeli Organize Sanayi'nin ara eleman ihtiyacının karşılanması için o bölgeye meslek lisesi yapılmasını istedi. Bakan Yılmaz ise okulun yapılması halinde Milli Eğitim'in öğretmen ihtiyacını karşılayabileceğini taahhüt etti. Derneğin düzenlediği yemeğe katılan Yılmaz, bir giyim firmasının Sivas şubesinin açılışını yaptı. Bakan Yılmaz, Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde Hafikli iş adamları tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk'un eşi Günay Soluk adına yaptırılan kreş ve anaokulunun açılışına da katıldı.

Yılmaz daha sonra üniversite kampüsünde Cumhuriyet Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mahir Tevruz ile işadamı Lütfi Abay tarafından yaptırılan 250 kişilik kız öğrenci yurdunun açılış törenine katıldı.

Bakan Yılmaz, eski Rektör Tevruz ile işadamı Abay’a eğitime verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek, altın madalya taktı. Tevruz, Divriği ilçesinde yaptırılan hastanenin eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla sağlık meslek lisesi yaptırmayı taahhüt etti.Bakan Yılmaz açılışların ardından Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde yer alan Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''KOBİ'lere ve Girişimcilere Destekler, Alternatif Finans Olanakları'' programına katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 2002’de İMKB’de bulunan şirketlerin toplam değerinin 34.4 milyar dolar olduğunu bugün ise bu değerin 260 milyar dolara çıktığını söyledi.

"HER GÜN 4 BİN KİŞİ İŞE BAŞLIYOR"

İhracatın 9 yılda 36 milyar dolardan 135 milyar dolara çıktığına dikkat çeken Bakan Yılmaz, “2002’de bir ayda yaptığımız ihracatı bugün 1 haftada yapıyoruz. Geçen yıl 53 bin 409 şirket ve 191 bin iş yeri açıldı. Geçen yıl 1 milyon 516 bin kişiye yeni iş imkanı sağlandık. Yani her gün 4 bin 150 kişi her saat 173 kişi çalışmaya başlıyor." dedi.

Yılmaz, şöyle devam etti: “Küresel krizden en az etkilenen ve 2010-2011 döneminde en hızlı büyüyen dünyada 'Çin’den sonra 2. denilebilir' en hızlı büyüyen ülkelerden biri olduk. 2011 en son geçen yıl büyüme oranımız yüzde 8,5. Bu oranla Çin’den sonra dünyada 2. büyüyen ülkeyiz. Hükümetimiz gelecek senenin değil, 11 yıl sonrası 2023'ü yani Cumhuriyetimizin kurulduğu 100.yılın hesabını yapıyor. Çalışmadan, çabalamadan, risk almadan para kazanma dönemi bitti. İşte bütün bunlar güven ve istikrar sayesinde oldu.”Programa Bakan Yılmaz’ın yanı sıra Vali Ali Kolat, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Metin Bozkuş ile iş adamları ve davetliler katıldı.