Ulaş Tarım İşletmesi'nden Eskişehir'e Sığır Sevki

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Ulaş Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde yetiştirilen esmer ırkı montofon cinsi sığırların, geçici olarak Eskişehir'de bulunan Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ne gönderildiği bildirildi.

Ulaş Tarım İşletmesi Müdürü Bayram Maviş, yaptığı açıklamada, işletmede esmer ırkı montofon cinsi süt ve damızlık sığır yetiştirilen tesislerin ekonomik ömrünü doldurduğunu söyledi.

Tesislerin çok eski olması nedeniyle sığırların geçici olarak Eskişehir'e nakledildiğini ifade eden Maviş, önümüzdeki yıllarda modern ahırlar yapılarak sığırcılık faaliyetlerine tekrar devam edileceğini kaydetti.

Modern tesisler yapılmasıyla sığır sayısının 2500-3000 baş arttırılmasının planlandığını aktaran Maviş, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Doğa Tohumculuk arasında imzalanan protokol gereği, Doğa Tohumculuk ve TİGEM işbirliğinde işletmenin bin 500 dekar sulu alanda patates tohumu üretimine başlanacağını söyledi.

İşletme arazisinde kuyular kazarak su aramaya başladıklarını ifade eden Maviş, su bulunduğu takdirde patates üretilecek sulu alanın artırılacağını belirtti.

Maviş, ''İşletmede sığırların barındığı, ekonomik ömrü dolan ve boşalan ahırlar ise yeni sığırcılık tesisleri yapılana kadar koyun sayısı artırılarak koyunculukta kullanılacaktır'' dedi.

Kaynak: AA