Sivas'ta Bazı Camilerde Sabah Namazı Sonrasında Cemaate Süt, Poğaça ve Lokum İkram Edildi, Gül Dağıtıldı

Sivas'ta bazı camilerde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla sabah namazı sonrasında cemaate süt, poğaça ve lokum ikram edildi, gül dağıtıldı.

Hz. Muhammed'in doğumunun 1441. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sivas Müftülüğü tarafından tarihi Ulu Camisi'nde sabah namazında, program düzenlendi.

Ulu Cami imam hatibi Abdullah Koç'un Kur'an-ı Kerim okuduğu programda, ilahiler söylenip dualar edildi. İl Müftüsü Yusuf Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılı ''kardeşlik yılı'' ilan ettiğini belirtti.

İnsanlar arasında kardeşlik duygularının gelişmesi halinde toplumda huzurun, birlik ve beraberliğin en üst seviyede olacağını ifade eden Şahin, ''Biz millet olarak birlik, beraberliği ve kardeşliği tesis ettiğimiz zaman diğer Müslüman kardeşlerimiz de bizi güzel örnek alacak. Onlar da bizle beraber hep Allah'ın ipine sarıldığımızda, dünya insanlığı huzur bulacak, mutlu olacak, dünyada terör bitecek'' dedi.

Hz. Muhammed'in ''Siz zalime de, mazluma da yardım ediniz'' buyurduğunu ifade eden Şahin, insanlara kötülüklerden uzak durmalarını, Kur'an ahlakıyla yaşamalarını önerdi.

Namazın ardından cemaate, her hafta Cuma günleri sabah namazı sonrası olduğu gibi yine süt ve poğaça ikram edildi. Müftü Yusuf Şahin ve imam Abdullah Koç, cemaate gül dağıttı.

Bu arada, Müftü Yardımcısı Orhan Keskin ve beraberindeki din görevlileri de Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki Abdulvahabigazi Camisi'nde cemaate sabah namazı sonrası lokum ikram edip, gül dağıttı.

Hz. Muhammed'in sancaktarı olarak bilinen Abdulvahabigazi hazretlerinin türbesini ziyaret eden Keskin ve beraberindekiler, türbede dua etti. Programa kadın cemaatin de katıldığı görüldü.

-Şarkışla'da semazen gösterisi sunuldu-

Şarkışla İlçe Müftülüğü tarafından Şehitler Parkı'ndaki düğün salonunda düzenlenen programda ise sema ekipleri gösteri sundu. Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun ve İlçe Müftüsü Mehmet Cingöz'in ''kardeşlik'' üzerine konuşma yaptığı programda, dualar okundu. Programda ilahiyatçı yazar Hamdi Boydak konferans verdi.

Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, BBP'nin kurucu genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve bazı yetkililerin katıldığı programda, katılımcılara çeşitli hediyeler verildi, ikramlarda bulunuldu.

Suşehri ilçesinde düzenlenen programda da duygu dolu anlar yaşandı. Atatürk İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, dualar okunup, ilahiler söylendi.

İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programda, Hz. Muhammed'i tanıtan ve onun güzel ahlakını anlatan slayt gösterileri sunuldu. Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ve diğer protokol üyeleri, okulda başarılı olan ve bazı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Koyulhisar ilçesinde ise Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla ''Peygambere Sevgi Gecesi'' adlı etkinlik düzenlendi.

Koyulhisar İmam Hatip Lisesi öğrencilerince hazırlanan program, Koyulhisar Belediyesi Kültür Merkezi ve Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

İlahilerin söylediği ve duaların okunduğu programda, katılımcılaraka kitap hediye edildi. Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Programa Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, Koyulhisar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Bahattin Öztoprak, Kayseri Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan, Koyulhisar Müftü Vekili Hasan Karakuş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürü Cemil Aslan, İl Genel Meclis Üyesi ve AK Parti İlçe Başkanı Aşkın Fırat, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA