Kutlu Doğum Haftasında Tasavvuf Konseri

Kütahya Simav’da Musiki Derneği, din görevlilerinin de desteği ile kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle “Tasavvuf Müziği Konseri” verdi.

Kutlu Doğum Haftasında Tasavvuf Konseri
Özel Bahar Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konsere davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program öncesi Dernek Başkanı Doğan Eren ile Pazarlar İlçe Müftüsü Kadir Ünal günün anlam ve önemini belirtir konuşma yaptılar.

Dernek Başkanı Doğan Eren, belirli zamanlarda Simavlı müzikseverlere sundukları konserlere Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle din görevlilerinin de desteğini alarak ilk kez Tasavvuf Müziği Konseri sunmanın onurunu yaşadıklarını kaydetti.

Pazarlar İlçe Müftüsü Kadir Ünal, tasavvufun gönüllerin sonsuz ve ilahi hazlara engel olan nefsi aşma gayreti olduğuna vurgu yaparak, “Tasavvufun temelinde Allah sevgisi vardır” dedi.

Program kapsamında Müzik Öğretmeni Volkan Aydın yönetimindeki Simav Musiki Derneği Tasavvuf Musikisi Korosu, Segah, Saba, Uşak ve Hüseyni makamında eserler seslendirdi.

Ardından konuk sanatçı Orhan Çakmak sahne alarak Tasavvuf Müziği'nin beğenilen eserlerini Kayseri halkı için seslendirdi .
Kaynak: İHA