AK Parti’li Öyüş Hemşerilerini Yalnız Bırakmadı

AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, EGEM Platformu’nun düzenlediği 5. Ege İlleri Tanıtım Günleri ve Etkinlikleri’nde hemşerilerini yalnız bırakmadı.

AK Parti’li Öyüş Hemşerilerini Yalnız Bırakmadı
AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, EGEM Platformu tarafından Ankara’da düzenlenen 5. Ege İlleri Tanıtım Günleri ve Etkinliklerine katıldı.

TRT’nin canlı olarak yayınladığı programa da konuşmacı olarak katılan Öyüş, “ Heredot Aydın için bizim yeryüzünde bildiğimiz en güzel gökyüzünün altı ve en güzel iklimin bulunduğu yer demiş. Yine Evliya Çelebi, ‘Dağlarından yağ, ovalarından bal akar’ diye tanımlamış güzel Aydın’ımızı. Aydın’ımız tarihiyle, turizmiyle, tarımıyla, insanıyla, dokusu ve kültürü ile kısacası her yönüyle muhteşemdir. Aydın’ın ortasından kıvrıla kıvrıla Menderes Nehri akar, alüvyonları ile toprağa can katar. Menderes ve Aydın deyince merhum Başbakanlarımızdan Ali Adnan Menderes akla gelir. Tarihi şahsiyetlere baktığımızda Yörük Ali Efe’nin kahramanlığı, onun liderliğinde Efelerimizin Malgaç Baskını,bu baskınla Ege yöremizde kurtuluş savaşının seyrinin değiştiği akla gelir.Kuşadası ve Didim turizm bakımından iki önemli destinasyon ayrıca jeotermal turizmi de kayda değer ölçüde hızla gelişmektedir. Afrodisias, Alabanda, Alinda, Apollon Tapınağı, Milet, Nysa, Priene ve Tralleis gibi birçok antik şehirleriyle bol sebze ve meyvesiyle, zeytini, inciri, kestanesi, pamuğu, mısırı ve sayamadığımız pek çok ürünü ve yönüyle Aydın dünyanın merkezidir. Sadece bu tarihi eserleri görmek için her yıl yüz binlerle ifade edilecek rakamlarla turist şehrimizi ziyaret etmektedir” dedi.

Daha sonra Aydın’ımızın meşhur yemeklerini TRT aracılığı tüm Türkiye’ye tanıtan Öyüş, “Ege yöremizde sebze çok bol tüketilir. Özellikle yemeklerin zeytinyağı ile yapılması yemeklere ayrı bir lezzet katar. Aydın’ın insanlarının uzun ömürlü olmasının sebebi zeytinyağı, incir ve sebzenin bol tüketilmesidir. Sizlerde bolca tüketin. Herkesi Aydın’ı gelip görmeye davet ediyorum” diyerek programın devamında misafirlerle beraber standları gezdi .
Kaynak: İHA