Başbakan Yardımcısı Ali Babacan: AB Ülkeleri Eski Refah Seviyesini Yeniden Yakalayamaz

Temaslarda bulunmak üzere dün Finlandiya’nın başkenti Helsinki’ye gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Fin-Türk İşadamları Derneği (FİTİAD) yetkilileri ve Türk işadamları ile görüştü.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan: AB Ülkeleri Eski Refah Seviyesini Yeniden Yakalayamaz
Türk işadamları ile sohbet eden Ali Babacan, Avrupa Birliği ülkelerinin ekonomik darboğazda olduğunu ve buna karşın her türlü tedbir alınsa dahi artık eski refah seviyesi yüksek günlerine kavuşamayacağını söyledi.

Finlandiya'nın diğer AB ülkelerine nazaran daha iyi konumda olduğunu belirten Babacan, Türk işadamlarının işçi hakları ve sendikalar ve vergileri hesaba katarak en iyi şekilde iş alanlarına yönelmelerini istediklerini belirtti.

Türk işadamları ise özellikle Türkiye'de yabancılara emlak satışı ve oturum vizesi ve iki ülke arasında para transferlerinde daha çok kolaylık istediklerini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bugün Helsinki’de Devam Etmekte Olan Krizin Siyasi, Ekonomik ve Sınai Sonuçları" konulu konferansta konuşma yapacak. Babacan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, eski Cumhurbaşkanı Tarja Halonen ve Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunacak. Ülkenin önde gelen işadamları ile de bir araya gelecek olan Babacan, temaslarının ardından Sudan’a hareket edecek .