Ulukışla'daki Tren Kazasında Makinist Alkollü Çıktı

Kurallara uymayarak kendisine kapalı olan makasa girip İç Anadolu Mavi Treni'ne çarpan yük treninin makinistlerinden birinin 136,26, diğerinin 28,57 promil alkollü olduğu tespit edildi.Yük treni makinistleri ve tren şefi açığa alındı.

Kayseri-Mersin seferini yapan yük treni, dün saat 05.10'da Niğde Ulukışla İstasyonu'nda Arifiye-Adana seferini yapmakta olan İç Anadolu Mavi Treni'ne çarpmış, kazada 15 kişi yaralanmıştı.

Kazanın ön incelemesine göre, yük treni trafik mevzuatına ve trafik cetveline uygun olarak istasyon girişinde baş makasında durarak tren teşkil memurunun talimatından sonra hareket etmesi gerekirken, kendisine kapalı olan makasa tersten girip istasyona giren yolcu treninin arka vagonlarına çarptı. Niğde Devlet Hastanesi'nde yapılan alkol muayenesinde yük treni makinistlerinden A.K.'nin kanında yasal sınır olan 50 promilin 2 katından fazla (136,26), diğer makinist A.B.'nin kanında da 28,57 promil alkololduğu tespit edildi. Yük treni makinistleri ve tren şefi açığa alınırken, olayla ilgili savcılık incelemesi devam ediyor.

Öte yandan yaralanan yolcuların Niğde Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edilip taburcu edildiği, bir makinist ile bir kondüktörün tedavisinin sürdüğü öğrenildi .
Kaynak: İHA