Beypazarı Devlet Hastanesi, Doktor ve Çalışanları, Dr. Arslan'ın Öldürülmesini Kınadı

Beypazarı Devlet Hastanesi'nde görev yapan doktorlar ve diğer personel, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesini kınadı.

Beypazarı Devlet Hastanesindeki doktor, hemşire ve diğer personel, öldürülen Dr. Ersin Arslan için saygı duruşunda bulundu. Personelin, yakalarına siyah kurdele taktıkları görüldü.

Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Yusuf Yılmaz, yaptığı konuşmasında, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin akıl almaz boyutlara ulaştığını ifade ederek, ''17 yaşındaki bir çocuğun bir hekimi öldürecek boyutlara gelmesine ya da getirilmesine neden olan psikososyal faktörleri önlemek ve caydırıcı tedbirleri alma gerekliliğini vurgulamak için burada toplanmış bulunmaktayız'' dedi.

Dr.Yusuf Yılmaz, şöyle konuştu:

''Bugüne kadar sağlıkta şiddet, genelde ise toplumsal şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların hayata geçirilememesi, yarın başka illerde başka bir doktor, hemşire, sağlık çalışanının da mağdur olmasına neden olacaktır. Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin daha iyi sağlık sunmak adına hizmet veren sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez.

Sağlık çalışanları olarak her an ölümle burun buruna gelebiliyoruz. Hayatlarını kaybetme riski ile görev yapan tüm sağlık çalışanları adına son derece endişeliyiz. Bundan sonra yaşanacak bu olayların önüne geçilmesi için önlem ve uygulamalar acil olarak hayata geçirilmesini istiyoruz.

Gaziantep'te öldürülen Op. Dr. Ersin Arslan'a yapılan saldırıyı kınıyor, tüm sağlık camiası adına Dr.Ersin Arslan'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, tüm hekimlere ve sağlık çalışanlarına baş sağlığı diliyorum.' '
Kaynak: AA