37 Dalda Verilecek Ödüllerin Ana Jürisi Düzenlenen Basın Toplantısı İle Açıklandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Antalya 3. Antalya Televizyon Ödülleri'nin başkanlığını Faruk Bayhan'ın yapacağı ana jürisi düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.

Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Jüri Başkanı Faruk Bayhan ve AKSAV Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ödüllerin 3 başlık altında 37 dalda verileceğini söyledi.

Akaydın, jüride, Yönetmen Ömer Uğur, Görüntü Yönetmeni Aytekin Çakmakçı, Gazeteci ve Yazarlar Yüksel Aytuğ, Ali Eyüboğlu ile Bilal Özcan, Sanatçı Çiğdem Tunç, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, Televizyon Programcıları Metin Uca ile Tayfun Talipoğlu, Haber Spikeri Ayşenur Yazıcı, Oyuncu Ece Uslu, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği Başkanı Dursun Güleryüz, AKSAV Başkanvekili Arif Bulut, AKSAV Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Haydar Barut'un yer aldığını açıkladı.

Jüriyi belirlerken sektörde aktif olan kişileri tercih ettiklerini anlatan Akaydın, yarışmaya katılan kişi ya da eserlerle ilgili objektif sonuçların alınmasını amaçladıklarını bildirdi.

-Festivalin onur ödülü Umur Bugay'a verilecek-

Mardan Palace Otel'deki ödül gecesinin sunuculuğunu Melike Öcalan ve Caner Cindoruk'un yapacağını ifade eden Başkan Akaydın, festivalin onur ödülünün, ünlü senarist Umur Bugay'a verileceğini belirtti.

Akaydın, RATEM'in önerisiyle toplumsal sorumluluk bilinciyle görev yapan kişi, kurum veya sanatçılara bu yıldan itibaren radyo dalında da onur ödülü verileceğini açıkladı.

Başkan Akaydın, radyo dalındaki ilk onur ödülünün sunucu Orhan Boran'a verileceğini, ödüller kapsamında ''Türk Televizyon Dizileri Tarihi'' adlı kitabin iki cildinin de yayımlanacağını vurguladı.

-''Antalya TV ödülleri bir boşluğu doldurdu''-

Başkan Mustafa Akaydın, Antalya Televizyon Ödüllerini ''Emmy'' ödüllerine benzeterek, ''Antalya TV ödülleri bir boşluğu doldurdu. Ödüller her sene daha görkemli bir şekilde veriliyor. Katılım oranı da her sene artıyor. Duygusal davranarak katılmayanlar da oluyor. Ödül almak gibi aday olmak da önemli bir olay'' dedi.

Türk televizyon yapımlarının her geçen gün büyük gelişmeler gösterdiğine dikkati çeken Akaydın, Türk dizilerinin dünyanın bir çok yerinde gösterildiğinin altını çizdi.

Bir süre önce hayatını kaybeden Meral Okay'ın da Antalya'ya önemli katkıları olduğunu anlatan Akaydın, ''Okay'ı rahmetle, sevgiyle anıyorum. Basın toplantısının başında değil de sonunda söylediğim için de özür diliyorum'' diye konuştu.

Akaydın, bir gazetecinin, ''Ödülleri halkın önüne sandık koyup halkın oyuyla belirlemeyi düşünüyor musunuz-'' sorusuna, ''Değerlendirilebilir. Önümüzdeki yıl belki öyle bir ödül verebiliriz. Dünyadaki kıyaslamalarına bakınca halkın belirlemesini doğru buluyorum'' yanıtını verdi.

-Jüri Başkanı Bayhan-

Jüri Başkanı Faruk Bayhan, projeden çok heyecan duyduğunu dile getirdi. Antalya Televizyon Ödülleri'nin bir boşluğu doldurduğunu belirten Bayhan, televizyon dünyasının değerlendirilmesi anlamında tarafsız bir gözle verilen ödüllerin çok önemli olduğunu söyledi.

Bayhan, televizyonlarda yayınlanan eserlerin ve sanatçıların yarışmaya katılması gerektiğini belirterek, organizasyonun, Altın Portakal gibi televizyon dalında da yerleşeceğini düşündüğünü ifade etti.

Yarışmanın Türk dizilerine katkısına da işaret eden Bayhan ''Türk dizileri dünyada artık yerini almaya başladı.

Sektörde sadece alıcı durumundayken artık Avrupa'da, birçok ülkenin önüne geçtik. Dünyada dizilerimiz yayınlanıyor'' dedi.

Antalya'da yarın ve 21 Nisan'da yapılacak 3. Antalya Televizyon Ödülleri'nde 37 kategoride 29 dizi, 170 televizyon programı ve 23 belgesel ödül almak için yarışacak .
Kaynak: AA