Vali Arslan Anaokulu Öğrencileriyle Ders Yaptı

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, şehir merkezinde eğitim veren Sıdıka Sami Kula Anaokulu’nu ziyaret ederek, minik öğrencilerle sohbet edip ders yaptı.

Vali Arslan Anaokulu Öğrencileriyle Ders Yaptı
Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Milli Eğitim şube müdürleri ve hayırsever Fehime Kula da hazır bulundu. Vali Arslan'ı anaokulu hakkında bilgilendiren Müdür Meral Çorak, hayırseverler Fehime Kula ve Sevim Yolcu’nun, tarihî değer taşıyan Kula Konağı’nı Milli Eğitim'e bağışladığını söyledi.

Resmî açılış töreninin mayıs ayında yapılacağını belirten Müdür Çorak, Sıdıka Sami Kula Anaokulu'nun şubat ayında hizmete girdiğini belirterek, "Okulumuzda bir müdür, bir müdür yardımcısı, altı okul öncesi eğitim öğretmeni, bir rehber öğretmen ve 97 minik öğrencimiz bulunmaktadır.” dedi.

Karaoğlan Mahallesi'ndeki tarihî konağın anaokuluna dönüştürülmesini sağlayan hayırsever Kula ise anne ve babası adına yaptırdığını söyledi.

Eğitim kurumlarının önemine değinen Vali Arslan da, "Okullarda eğitim hizmeti, çocuklara sağlıklı bir şekilde verilmelidir. Okullarımızın fiziki şartları ve eğitim kalitesi iyi olmalıdır.” diye konuştu.

Arslan, anaokulunun çevresindeki eksiklikleri gidermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi. Ziyaret sonrasında Vali Yılmaz Arslan, sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti. Etkinlikleri seyrederek minik öğrencilere hediyeler verdi .