Safranbolu'daki Orman Yangını Rüzgarın Etkisiyle Söndürülemedi

Karabük'te çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor.

Çıkış sebebi henüz bilinmeyen orman yangınını söndürme çalışması devam ediyor. Karabük ve Safranbolu belediyeleri itfaiye ekipleri ile Karabük Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözlerle yangına müdahale ediyor. Yangın alanına yakın köyler olan Çıraklar, Gündoğan ve Yaylaköyüne sıçramaması için önlem alınmaya çalışılıyor.

Karabük Vali Yardımcısı Şevket Aksoy, rüzgarın etkisiyle yangının büyüdüğünü söyledi.

Şu anda 2 köy ve 3 mahalleyi tehdit ettiğini anlatan Aksoy, "Çok şükür bir can kaybı yok. Yoğun rüzgar çalışmalarımızı olumsuz etkiliyor. Tahmini 100 hektara yakın bir alan zarar görmüş durumda. Köylerin ve mahallelerin zarar görmemesine çalışıyoruz." dedi.

YANGINI İLERLEYEREK DEVAM EDİYOR

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Çıraklar köyünde saat 13.30 da çıkan orman yangını ilerleyerek devam ediyor. Havanın fırtınalı olması yangın söndürme çalışmalarını olumsuz etkilerken, şu ana kadar 500 hektarın üzerinde alan yandı. Tedbir nedeniyle Çıraklar köyü, Kadıbükü köyü, Çerçen köyleri ile bu köylere ait 4 mahalle can ve mal güvenliği nedeniyle boşaltıldı. Karabük il ve komşu illerden gelen iş makineleri, orman yangın ekipleri ve belediyelere ait itfaiye araçları ve su tankerleri ile yangına müdahale ediliyor. Havanın kararması ve arazinin sarp olması nedeniyle çalışmalar güçlükle yapılıyor. Yangın söndürme çalışmalarına sabahın ilk ışıkları ile birlikte tekrar tüm hızı ile devam edileceği belirtildi. Şu ana kadar herhangi bir can kaybının yaşanmadığı açıklandı .