Has Parti Genel Başkanı Kurtulmuş Bolu'da Açıklaması

Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Türkiye'nin birinci meselesi gerçekten milletin egemen olduğu bir siyasal sistemin kurulmasıdır'' dedi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezi'nde Asımın Nesli Topluğu'nca düzenlenen ''Medeniyet Krizi ve Çıkış Yolları'' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Kurtulmuş, Baro Evi'nde iş adamları, yerel gazetelerin köşe yazarları ve basın mensuplarıyla yemekte bir araya geldi.

Burada konuşan Kurtulmuş, Türkiye'nin önümüzdeki süreçte iki temel sorunla karşılaşacağını belirterek ''Bunlardan bir tanesi Türkiye'nin özellikle 12 Eylül Referandumu ve arkasından 28 Şubat soruşturmasıyla birlikte gelen Türkiye'nin demokratikleşmesine ilişkin sancılarıdır. Yeni Türkiye'nin yeni siyaseti için Türkiye'de mutlaka anayasanın değişmesini zorunlu gördüğümüzü ifade ettik'' diye konuştu.

2002 seçimlerinden sonra halkın vermiş olduğu kararın arkasındaki bir numaralı nedenin Türkiye'de yeni bir anayasa yapılması ihtiyacı olduğunu kaydeden Kurtulmuş, şunları belirtti:

''Sadece anayasada değil, siyasi partiler yasasının, seçim yasasının, meclis iç tüzüğünün, sendikalar yasasının 12 Eylül siyasal sistemin getirmiş olduğu bütün yasal mevzuatın değiştirilmesi zorunludur.

Türkiye'nin birinci meselesi gerçekten milletin egemen olduğu bir siyasal sistemin kurulmasıdır. Milletin egemen olduğu bir sistem kurulmazsa Türkiye'nin sorunları bitmez. Bunun için geçmişimizi temizlememiz lazım. Bir millet sürekli olarak geriye bakarak hangi tarihte ne olmuştu, Turgut Özal ölmüş müydü, öldürülmüş müydü- gibi tartışmaları sürekli yapamaz.''

Kurtulmuş, konuşmanın ardından davetlilerin gündemle ilgili sorularını cevapladı .
Kaynak: AA