Başkan Adnan Köşker'den Öğrencilere Macera Parkı Müjdesi

Turizm Haftası etkinliğine katılan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, planları tamamlanan ve Eskihisar’a yapılacak olan macera ve aksiyon parkının müjdesini salonu dolduran çocuklar ve gençlerle paylaştı.

Başkan Adnan Köşker'den Öğrencilere Macera Parkı Müjdesi
Köşker, macera parkının Gebze’ye turist çekeceğini söyledi.

Turizm Haftası, düzenlenen bir dizi etkinlikle Gebze’de de kutlandı. Kutlama etkinliğinin adresi Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi oldu. ZTurizm Haftası etkinliğinde davetlilere hitaben kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Bir doğa harikası İzmit Körfezi, ve Körfez’in en güzel koyu Eskihisar ve tarihi Eskihisar Kalesi, Anibal Anıtı ve tarihi Çoban Mustafa Paşa Külliyesi, Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği tarihi Hünkar Çayırı, bir doğa harikası Ballıkayalar gibi pek çok tarihi ve doğal güzelliklere ve değerlere sahibiz” dedi.

Başkan Köşker konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “İlçemizin denize açılan tek kapısı olan; deniz, tarih ve doğanın iç içe bulunduğu Eskihisar’la, tarihi ve doğa güzelliklere sahip birçok yerimizi cazibe merkezi haline getirmek için hazırladığımız projeleri bir bir hayata geçirmeye başladık. Gebze’mizin denize açılan kapısı Eskihisar, yapılan yatırımlarla sadece Gebzeli hemşerilerimizin değil, çevre il ve ilçelerden konukların da tercih ettiği bir dinlence alnı haline gelmiştir. Eskihisar’ı iç ve dış turizm destinasyonlarında hak ettiği yeri alabilmesi için yeni yatırımları bölgemize kazandıracağız. Tarihi Eskihisar Kalesi’nin bulunduğu alanın karşı yamacında bulunan bölgede kuracağımız macera ve aksiyon parkı, bölgenin cazibesini iki katına çıkartacak. Sanayi kenti Gebze’mizi sizlerden aldığımız destek ve çalışma azmiyle, tarihi ve kültürel varlıkları, eserleri, Eskihisar gibi değerleriyle, turizm ve kültür kenti yapma gayretinde olacağız.” Başkan Köşker’in konuşmasının ardından, ödüllerinin Gebze Belediyesi tarafından karşılandığı, turizm konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarında düzenlenen yarışmada dereceye girenler açıklandı. Dereceye giren eser sahiplerine ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Ödül törenin ardından Gebze Ticaret Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan folklor gösterisi salonu dolduran konuklar tarafından beğeniyle izlendi. Folklor gösterisinin ardından Çolakoğlu Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı defileye geçildi. Lise öğrencilerinin hazırladığı kıyafetlerin gösterildiği defile, protokol ve konuklardan alkış aldı. Renkli görüntülere sahne olan Turizm Haftası etkinliği, yapılan ikramların ardından sona erdi .
Kaynak: İHA