Söke Ziraat Odası'na Ziyaret

Söke İşadamları Derneği yetkilileri, Söke Ziraat Odası'nı ziyaret etti.

SİDER Yönetim Kurulu Başkanı Şahin İlgi, Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Göven ile Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş, görüşmede, ağırlıklı olarak tarımsal üretimde maliyetler konusunu ele aldıklarını belirtti.

İlgi, Söke Sivil Toplum Platformu'nun oluşturulmasından sonra odalar ve dernekler arasında iletişimin güçlendiğine işaret ederek, ''Sorunlar daha iyi anlaşıldı. Daha verimli çalışmaların yollarını araştırmalıyız'' dedi.

Söke Ziraat Odası Başkanı Kocabaş, Söke'nin tarımsal üretimde sıkıntılarının olduğunu belirterek, ''Üretimdeki bu sıkıntıların Söke Sivil Toplum Platformu olarak güçbirliği yaparak çözülmesi için girişimlerimiz devam ediyor. SİDER de Söke Sivil Toplum Platformu'nun bir üyesi. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor'' diye konuştu.

Kocabaş, üreticinin en büyük sıkıntısının mazot ve gübredeki ÖTV ve KDV oranlarının yüksekliği olduğunu ifade ederek, ''Yat veya gemi sahiplerine ÖTV'siz mazot verilirken, biz üreticiler bundan yararlanamıyoruz. Ayrıca pamuğa verilen prim miktarları da yükseltilmelidir. Bu sorunlarımızı milletvekillerine, bakanlara iletmek durumundayız'' dedi.

Kaynak: AA