Kutlu Doğum Coşkusu Salona Sığmadı

Adıyaman Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen Kutlu Doğum programına ilgi büyük oldu.

Kutlu Doğum Coşkusu Salona Sığmadı
Adıyaman İl Müftülüğü, Adıyaman Belediyesi ve Sema -Der tarafından Adıyaman Üniversitesi Kapalı Spor salonunda düzenlenen programa; Vali Ramazan Sodan, AK Parti Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Tpao Bölge Müdürü Halil Murat Demir, Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Etlik, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, ilçe müftüleri, ilgenel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı

Yoğun bir katılımın yaşandığı programı birçok vatandaş ayakta, bazıları ise yere oturarak izledi. Salona giremeyenler ise, programı salon dışına kurulan dev ekranlardan izledi.

Programın açılış konuşmasını yapan Sema-Der Başkanı Ahmet Eroğlu, "Çölün bütün şiddetini, öfkesini, bencilliğini ve bağnazlığını hayatına taşıyan insanlığı, şefkat ve merhametle tanıştıran, ilmek ilmek sevgiyle buluşturan, gergef gergef şefkat ile örerek rahmet toplumu inşa eden yüceler yücesi Peygamberimize hamdü senalar olsun. Çapulculuğun hayat tarzı haline geldiği, kabalığın ve şiddetin iletişim dili olarak kabul gördüğü bir topluma 'Siz yeryüzündekilere merhamet edin ki gökyüzündekiler de sizemerhamet etsin' diyen, selatu selam, tahiytul ikram, her türlü ihtiram, ona onun mutahhar, pak, temiz, muazzez, sahabe-i kiramına ve ehli beytine selatu selam olsun" şeklinde konuştu.

Fırat Paşayiğit'in sunuculuğunu yaptığı programda, protokol konuşmalarının ardından Grup Dergah tarafından salavat okundu. Salavatların ardından Hafızı Kurra, dünyaca ünlü Abdülbasit Abdüssamet'in öğrencisi ve ekolünün devamı kabul edilen Mısırlı Muhammed Buhayri, okuduğu Kur'an-ı Kerim ile salondaki binlerce kişiyi mest etti.

Daha sonra Özel İkbal İlköğretim 4. sınıf öğrencisi Yusuf Mirza Özpolat, "Kırk Yaşındasın" isimli şiiri okudu.

Programın devamında yurt dışındaki Türk okulu öğrencileri sahne alarak birbirinden güzel ilahilerle izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Son olarak sahneye çıkan Grup Dergah, semazenler eşliğinde Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler ve salavatlarla vatandaşa ilahi ziyafeti sundu. Program sonunda emeği geçenlere plaket verildi .
Kaynak: İHA